Βραβεία Emmy: Οι υποψηφιότητες για τις καλύτερες σειρές

Βραβεία Emmy: Οι υποψηφιότητες για τις καλύτερες σειρές

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Emmy 2022, τα οποία θα αποδοθούν στις 12 Σεπτεμβρίου 2022. Πολλές σειρές δεν έχουν προβληθεί στην Ελλάδα ούτε καν από διαδικτυακές πλατφόρμες. Τα Emmy θα αποδοθούν σε σεζόν σειρών που προβλήθηκαν στην αμερικανική τηλεόραση από τον περσινό Ιούνιο μέχρι και τον φετινό Μάιο και κάποιες υποψηφιότητες ήταν αναμενόμενες ως φαβορί, ενώ άλλες είναι αουτσάιντερ.

Πολλοί Αμερικανοί ρεπόρτερς παραπονέθηκαν ότι φέτος στις υποψηφιότητες δεν ανακοινώθηκε αθροιστικά πόσες ήταν του Hulu, του HBO ή του Netflix και άλλων παραγωγών. Οι διοργανωτές όμως αποφάσισαν να μην ασχολούνται πλέον με το ποιος βάζει τα λεφτά ή ποιος ποντάρει σε μια σειρά, αλλά να επικεντρώνονται στο τελικό προϊόν, δηλαδή στο έργο που απολαμβάνει ο τηλεθεατής και να αφήσουν τις μάχες των εταιρειών έξω από τα βραβεία.

Μεταξύ των υποψηφίων για βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς είναι το “Better Call Saul”, που είναι prequel  της δημοφιλούς σειράς “Breaking Bad” και έχει “καλούς” που γίνονται σχεδόν νομοτελειακά “κακοί” και αντιστρόφως. Επίσης το “Euphoria”, δράμα με με εφήβους που αναζητούν σκληρά την ταυτότητά τους, αλλά και το “Ozark”, που παρά τους επαίνους του, ξεκίνησε ουσιαστικά ως μέτρια αντιγραφή του “Βreaking Bad”, με έναν καθωσπρέπει κύριο να καταλήγει μαφιόζος. Επίσης υποψήφιο είναι το “Severance”, επιστημονικής φαντασίας αλλά με υπαρξιακές και ψυχολογικές αναζητήσεις, καθώς και το πολυσυζητημένο “Squid Game”.

Υποψήφιο ως  δραματική σειρά είναι και πάλι το “Stranger Things”, ένα θρίλερ φαντασίας που διαδραματίζεται σε ένα πολύ πειστικό 1980, με εφήβους πρωταγωνιστές. Υποψήφιο είναι και το “Succession”, για μια οικογένεια που έχει τηλεοπτικά κανάλια και τα μέλη της σκάβουν ο ένας το λάκκο του άλλου, ενώ ο πατριάρχης δεν είναι και τόσο υγιής. Επίσης το  “Υellowjackets”, με ήρωες τέσσερις εφήβους που επιβιώνουν αεροπορικού δυστυχήματος το 1996 και που παρακολουθούμε τη ζωή τους 25 χρόνια μετά.

Υποψήφιες για το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς είναι οι εξής: “Abbott Elementary”,  “Barry”, “Curb Your Enthusiasm”, “Hacks”, “The Marvelous Mrs. Maisel”, “Only Murders in the Building, “Ted Lasso” και “What We Do In The Shadows”. Υποψήφιες στην κατηγορία των σειρών λίγων επεισοδίων, είναι οι σειρές “Dopesick”, “The Dropout”, “Inventing Anna”, “Pam and Tommy” και “The White Lotus”.

Υποψήφιοι για τον καλύτερο Α’ Ανδρικό Ρόλο σε δραματική σειρά είναι οι Jason Bateman (Ozark), ο Brian Cox (Succession), ο Lee Jung-jae (Squid Game), ο Bob Odenkirk (Better Call Saul), ο Adam Scott (Severance) και ο Jeremy Strong (Succession). Υποψήφιες για τον καλύτερο Α’ Γυναικείο Ρόλο σε δραματική σειρά είναι η Jodie Comer αλλά και η  Sandra Oh στο “Killing Eve”, ένα βρετανικό δράμα με γυναίκα αστυνομικό που κυνηγά γυναίκα δολοφόνο, η Laura Linney (Ozark) και η  Melanie Lynskey στο Yellowjackets, καθώς και η Reese Witherspoon (The Morning Show) και η Zendaya (Euphoria).

Υποψήφιοι και υποψήφιες για τον καλύτερο Β’ Ανδρικό Ρόλο και Β’ Γυναικείο Ρόλο αντίστοιχα σε δραματικές σειρές  σειρές είναι ο Nicholas Braun, ο Matthew Macfadyen, ο Kieran Culkin, η J Smith-Cameron και η Sarah Snook (Succession), ο Billy Crudup (The Morning Show), ο Park Hae-sooο, ο Oh Yeong-su και η Jung Ho-yeon (Squid Game), ο Christopher Walken, ο John Turturro και η Patricia Arquette (Severance), καθώς και η Rhea Seehorn (Better Call Saul),  η Julia Garner (Ozark), η Christina Ricci (Yellowjackets) καθώς και η Sydney Sweeney (Euphoria).

Επειδή τα Emmy έχουν πάρα πολλές κατηγορίες, όπως π.χ. γκεστ σταρ σε σειρές, το ρεκόρ σε υποψηφιότητες που δεν αναφέρουμε εδώ, έχουν το “Succession” (25 υποψηφιότητες), ακολουθούμενο από το “Ted Lasso” με 20 υποψηφιότητες και το “The White Lotus”, με επίσης 20 υποψηφιότητες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι