Βραζιλία-Αργεντινή-Μεξικό: Εξακολουθεί να “θερίζει” ο κορονοϊός στις 3 χώρες

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε  ότι το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 17.246 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 301 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις καθυστερήσεις ως προς την έναρξη της ανοσοποίησης του πληθυσμού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως εδώ τους 190.795 νεκρούς επί συνόλου περίπου 7,5 εκατομμυρίων μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, ο οποίος υποβαθμίζει εξαρχής τη σοβαρότητα της κρίσης, επικρίνεται για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία και τελευταία για τις καθυστερήσεις και την έλλειψη σαφήνειας και διαφάνειας ως προς τον εμβολιασμό του πληθυσμού, την ώρα που ο υπόλοιπος κόσμος σπεύδει να αρχίσει την ανοσοποίηση.

Αργεντινή: 14.402 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 187 θάνατοι σε τρία 24ωρα

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες τρεις ημέρες επιβεβαιώθηκαν 14.402 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 1.588.267. Τα κρούσματα ανήλθαν σε 3.712 χθες. Το ίδιο τριήμερο, 187 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 42.501 νεκρούς ως εδώ, κατά τα επίσημα δεδομένα. Επίσης η προεδρία της Αργεντινής ανακοίνωσε έπειτα από βιντεοδιάσκεψη του αρχηγού του κράτους Αλμπέρτο Φερνάντες με τους κυβερνήτες των πολιτειών ότι η ανοσοποίηση με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V θα ξεκινήσει σε όλη τη χώρα μεθαύριο Τρίτη 29η Δεκεμβρίου. Η πρώτη παρτίδα των εμβολίων που παρήγγειλε το Μπουένος Άιρες, περίπου 300.000 δόσεις — από το 1 εκατομμύριο που συμφωνήθηκε να αγοραστούν — έφθασε στην Αργεντινή αυτή την εβδομάδα.

Μεξικό: 4.974 κρούσματα κορονοϊού, 189 νεκροί

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.974 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 189 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 122.026 νεκρούς επί συνόλου 1.377.217 μολύνσεων, κατά τα επίσημα στοιχεία. Κυβερνητικά στελέχη έχουν επισημάνει όμως ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι