Βραζιλία: Κεραυνός σκοτώνει γυναίκα και τραυματίζει συγγενείς της

Βραζιλία: Κεραυνός σκοτώνει γυναίκα και τραυματίζει συγγενείς της

Οκτώ άτομα που βρίσκονταν σε παραλία χτυπήθηκαν από κεραυνό στη Βραζιλία -το ένα σκοτώθηκε-, ενώ στη χώρα οι βροχές προκαλούν και πλημμύρες με θύματα

Ένας κεραυνός που έπεσε σε παραλία στην πολιτεία Σαν Πάουλου σκότωσε μία γυναίκα και τραυμάτισε σοβαρά τρία μέλη της οικογένειάς της. Ελαφρά τραυματίσθηκαν άλλα τέσσερα άτομα.

«Ο κεραυνός έπεσε κοντά τη Βίλα Καϊσάρα, στην Πράγια Γκράντσι», ανέφερε η Πολιτική Προστασία της πολιτείας. «Μία γυναίκα 60 ετών είναι νεκρή, ενώ τρία μέλη της οικογένειας νοσηλεύονται «σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι χτυπήθηκαν από τον κεραυνό, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμιά ανησυχία», αναφέρει η ίδια πηγή.

Στην πολιτεία Σαν Πάουλου, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων και σφοδρών ανέμων, που προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες σε τουλάχιστον έξι δήμους, σύμφωνα με το βραζιλιάνικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Agência Brasil. Ο ένας πνίγηκε το όχημα στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στην πόλη Σοροκάμπα. Στη Λιμέιρα, δυο γυναίκες καταπλακώθηκαν από όχημα και ανασύρθηκαν νεκρές.

Τις προηγουμενες ημέρες στην πολιτεία Χίου Γκράντε ντο Σουλ (νότια), καταιγίδα είχε αποτέλεσμα να χαθούν άλλες δυο ανθρώπινες ζωές την Τρίτη. Σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι στοίχισαν τη ζωή σε άλλους δυο ανθρώπους στην πόλη Σαν Πάουλου και άφησαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για τρεις ημέρες χιλιάδες κατοίκους.

Η νότια Βραζιλία είναι αντιμέτωπη με ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα τους τελευταίους μήνες. Καταρρακτώδεις βροχές και καταστροφικός κυκλώνας άφησε πίσω του πάνω από 50 νεκρούς τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι