Βρετανία: Ακόμα και έλλειψη οξυγόνου σε κλίνες Covid

Βρετανία: Ακόμα και έλλειψη οξυγόνου σε κλίνες Covid

O Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην έντονη πίεση που δέχεται το Βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας και είπε «δίνουμε μάχη με τον χρόνο και η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνη καμπή», ενώ παραδέχθηκε ότι σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκε ακόμη και έλλειψη οξυγόνου.

«Είναι μια μάχη με τον χρόνο, γιατί μπορούμε όλοι να δούμε την απειλή που αντιμετωπίζει το εθνικό σύστημα υγείας, την πίεση που υφίσταται, τη ζήτηση για ΜΕΘ, την πίεση στις κλίνες με παροχή οξυγόνου, ακόμη και την έλλειψη οξυγόνου σε ορισμένα μέρη», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι  «το χειρότερο θα ήταν να εφησυχάσουμε, λόγω της επιτυχίας μας στο πρόγραμμα του εμβολιασμού». Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι σχεδόν το 40% των 80χρονων στη χώρα έχει ήδη εμβολιαστεί και το 23% των ηλικιωμένων που διαμένουν σε γηροκομεία. «Είναι τεράστια η πρόκληση», είπε ο Τζόνσον για τον στόχο του εμβολιασμού.

Όταν ρωτήθηκε εάν θα υιοθετήσει αυστηρότερους κανόνες καραντίνας, ο Τζόνσον απάντησε ότι οι πολίτες πρέπει να τηρούν τους κανόνες. Αν οι πολίτες δεν τους τηρούν, ίσως οι κανόνες να πρέπει να γίνουν αυστηρότεροι. «Όπου πρέπει να γίνουν αυστηρότεροι οι κανόνες, θα το κάνουμε», είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι