Βρετανία: Αναβάλλεται η δίκη για την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ

Βρετανία: Αναβάλλεται η δίκη για την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Η δεύτερη φάση της υπόθεσης έκδοσης στις ΗΠΑ του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα προχωρήσει όπως ήταν προγραμματισμένο τον επόμενο μήνα, έκρινε σήμερα μια δικαστής στη Βρετανία με το αιτιολογικό ότι το lockdown που έχει επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή ακροαματικών διαδικασιών.

Η νομική ομάδα του Ασάνζ έχει υποστηρίξει ότι δεν έχει μπορέσει να μιλήσει με τον πελάτη της εξαιτίας των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της εξάπλωσης του ιού και οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις ΗΠΑ συμφώνησαν ότι δεν θα ήταν ασφαλές να συνεχίσουν.

Η δικαστής Βανέσα Μπαράιτσερ συμφώνησε με τη σειρά της ότι δεν μπορεί να υπάρξει ακροαματική διαδικασία αν οι δικηγόροι δεν μπορούν να εμφανιστούν οι ίδιοι στην αίθουσα του δικαστηρίου και ανέβαλε την υπόθεση για τις 4 Μαΐου ώστε να καθοριστεί μια νέα ημερομηνία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι