Βρετανία: Χονδροειδής η απέλαση διπλωματών, συντασσόμαστε με τους Ευρωπαίους φίλους μας

Βρετανία: Χονδροειδής η απέλαση διπλωματών, συντασσόμαστε με τους Ευρωπαίους φίλους μας

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ χαρακτήρισε την απέλαση Ευρωπαίων διπλωματών από την Ρωσία «χονδροειδή κίνηση» και δήλωσε ότι η χώρα του στέκεται αλληλέγγυα στους «Ευρωπαίους φίλους» της.

«Η απέλαση Γερμανών, Πολωνών και Σουηδών διπλωματών από τη Ρωσία επειδή απλά έκαναν τη δουλειά τους είναι μια χονδροειδής απόπειρα αντιπερισπασμού από τη Ρωσία που θέτει στο στόχαστρο ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης, διαδηλωτές και δημοσιογράφους», δήλωσε ο Ράαμπ με tweet του.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Ευρωπαίους φίλους μας μπροστά σε αυτή την αδικαιολόγητη ενέργεια. Είναι η τελευταία μιας σειράς ενεργειών, μετά τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι, που δείχνει ότι η ρωσική κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη της στο διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο Ράαμπ.

Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως κήρυξε ανεπιθύμητα πρόσωπα έναν Σουηδό, έναν Πολωνό και έναν Γερμανό διπλωμάτη, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, οι οποίες δεν είχαν την έγκριση των αρχών -στις διαδηλώσεις συμπαράστασης προς τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx