Βρετανία: Απαγόρευση εισόδου σε Εβραίους εποίκους που βιαιοπραγούν στη Δυτική Όχθη

Βρετανία: Απαγόρευση εισόδου σε Εβραίους εποίκους που βιαιοπραγούν στη Δυτική Όχθη

Μέτρα κατά των εποίκων που επιτίθενται σε Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη παίρνει η Βρετανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, ότι θα απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα στους Εβραίους εποίκους που ευθύνονται για βίαιες ενέργειες εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

«Ακραίοι έποικοι, στοχοθετώντας και σκοτώνοντας Παλαιστίνιους αμάχους, υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα τόσο των Ισραηλινών όσο και των Παλαιστινίων», σχολίασε ο Κάμερον στο Twitter.

«Το Ισραήλ πρέπει να αναλάβει πιο ισχυρή δράση για να σταματήσει τη βία των εποίκων και να φροντίσει να λογοδοτήσουν οι δράστες. Απαγορεύουμε στους υπεύθυνους για τη βία των εποίκων να εισέρχονται στη Βρετανία ώστε να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας δεν θα γίνει καταφύγιο για ανθρώπους που διαπράττουν αυτές τις πράξεις εκφοβισμού», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ είχε δηλώσει ότι θα προτείνει την επιβολή κυρώσεων εναντίον των Εβραίων εποίκων που ευθύνονται για βίαιες ενέργειες εναντίον Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όμως πολλές ευρωπαϊκές χώρες “το σκέφτονται”. Στη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί πάνω από 300 άνθρωποι σε επιδρομές του στρατού αλλά και εποίκων που επιτίθενται σε Παλαιστινίους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι