Βρετανία: Δύο ασθενείς εισάγονται κάθε 1 λεπτό!

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

«Σε όλη τη Βρετανία 4,6 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει πλέον την πρώτη δόση εμβολίου, με 205.235 από αυτούς το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Πρόκειται για τον διπλάσιο αριθμό εμβολίων σε πολίτες την ημέρα από οπουδήποτε στη Ευρώπη», είπε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Έχουν λάβει οι  μισοί, και σε κάποιες περιοχές η συντριπτική πλειοψηφία, εκ των πολιτών που είναι άνω των 80 ετών και από όσους ζουν σε οίκους ευγηρίας.

Όμως η πληρότητα στα νοσοκομεία παραμένει η μεγαλύτερη από ποτέ, με 37.475 ασθενείς να νοσηλεύονται και με τον ρυθμό εισαγωγών πραγματικά ανήκουστο: ένα άτομο κάθε 30 δευτερόλεπτα. Ο Ματ Χάνκοκ προέτρεψε τους πολίτες να μην το «χαλάσουν τώρα που πλησιάζει η λύση» και να τηρούν τα μέτρα.

Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 37.535 θετικά κρούσματα και 599 θάνατοι. Ενώ ο αριθμός των καθημερινών θανάτων είναι ελαφρώς αυξημένος στο σύνολο από τους 529 την ίδια μέρα την περασμένη εβδομάδα,  εντούτοις οι λοιμώξεις μειώθηκαν σχεδόν στο ένα πέμπτο σε σύγκριση με τα 46.169 κρούσματα που καταγράφηκαν την περασμένη Δευτέρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι