Βρετανία: “Η χώρα πρέπει να ανακαλύψει και πάλι την ταυτότητά της” λέει νέος πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ

Βρετανία: “Η χώρα πρέπει να ανακαλύψει και πάλι την ταυτότητά της” λέει νέος πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIVERPOOL, ENGLAND - OCTOBER 10: Labour party leader, Sir Keir Starmer delivers the leader's speech, covered in glitter after a protestor stormed the stage on the third day of the Labour Party conference on October 10, 2023 in Liverpool, England. Labour leader Sir Keir Starmer will later address delegates and party members at the annual Labour Party Conference in the Liverpool Conference Centre. Keir Starmer will pledge to give more powers to local authorities and mayors and to 'build a new Britain', accelerating the building of new homes on unused urban land. (Photo by Ian Forsyth/Getty Images)

Ο νέος πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η Βρετανία χρειάζεται να ανακαλύψει και πάλι την ταυτότητά της και να προχωρήσει σε μια ευρύτερη επανεκκίνηση, στις πρώτες του δηλώσεις έξω από το νέο του γραφείο, στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, υποσχόμενος να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην πολιτική και να υπηρετήσει όλους τους ψηφοφόρους.

 

Στην πρώτη ομιλία του ο Στάρμερ, που έγινε δεκτός στην Ντάουνινγκ Στριτ από μεγάλο πλήθος υποστηρικτών του αφού εκλήθη επίσημα από τον βασιλιά Κάρολο να σχηματίσει κυβέρνηση, μίλησε για μια μετριοπαθή πολιτική με στόχο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων που έχει διαρραγεί.

«Είναι σίγουρα ξεκάθαρο σε όλους ότι η χώρα μας χρειάζεται μια μεγαλύτερη επανεκκίνηση, να ανακαλύψει εκ νέου ποιοι είμαστε, διότι ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρές είναι οι καταιγίδες της ιστορίας, ένα από τα μεγαλύτερα ισχυρά στοιχεία αυτού του έθνους ήταν ανέκαθεν η ικανότητά μας να κινηθούμε σε πιο ήρεμα νερά», δήλωσε.

«Αυτό εξαρτάται από τους πολιτικούς, ιδιαίτερα αυτούς που τάσσονται υπέρ της σταθερότητας και της μετριοπάθειας, όπως εγώ».

«Μας δώσατε μια ξεκάθαρη εντολή. Και θα τη χρησιμοποιήσουμε για να επιφέρουμε την αλλαγή», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι