Βρετανία: Καταδικάσθηκαν δύο 12χρονοι που σκότωσαν με ματσέτα νεαρό αλλοδαπό

Βρετανία: Καταδικάσθηκαν δύο 12χρονοι που σκότωσαν με ματσέτα νεαρό αλλοδαπό
Police officers keep watch as disruptors are expected to target shops during a shoplifting spree flash mob on Oxford Street, London, Britain, August 9, 2023. REUTERS/Alishia Abodunde

Δικαστήριο στη Βρετανία έκρινε ένοχα δύο αγόρια ηλικίας 12 ετών για τον φόνο ενός 19χρονου, τον οποίο σκότωσαν χτυπώντας τον με ματσέτα.

Η δίκη έγινε στο Νότιγχαμ της Βρετανίας, κράτησε έναν μήνα και οι ένορκοι έκριναν ομόφωνα ένοχους τους δύο ανήλικους. Ο δύο 12χρονοι έριχναν το φόνο ο ένας στον άλλο και υποστήριξαν ότι ο 19χρονος και ο φίλος του ήθελαν να τους διώξουν από το παγκάκι που κάθονταν.Η ματσέτα βρέθηκε κάτω από το κρεβάτι του ενός από αυτούς και κάποιος είχε προσπαθήσει να την καθαρίσει με χλωρίνη.

Το έγκλημα έγινε πέρσι το Νοέμβριο και θύμα ήταν ένα αγόρι 19 ετών από την Καραϊβική. Είχε πρώιμο καταρράκτη και είχε πάει στη Βρετανία για να μια ειδική επέμβαση και θεραπεία. Ο άτυχος νεαρός έκανε περίπατο με έναν φίλο του σε πάρκο του Γουλβερχάμπτον -στην κεντρική Αγγλία- όταν συνάντησαν μια παρέα από πιτσιρικάδες. Όπως είπε ο φίλος του, που έτρεξε να γλιτώσει από τη ματσέτα, δεν απευθύνθηκαν καν στα παιδιά, όμως το ένα από αυτά κινήθηκε απειλητικά προς εκείνους και ξαφνικά τράβηξε τη ματσέτα, μήκους 42 εκατοστών. Χτύπησε τον άτυχο νέο στον ώμο και μετά στην καρδιά και στο κρανίο. Όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, ο νέος ποδοπατήθηκε.

Στην Αγγλία και την Ουαλία η ηλικία από την οποία κάποιος φέρει ποινική ευθύνη για τις πράξεις του έχει οριστεί στα 10 έτη. Αυτό σημαίνει ότι ένας ανήλικος άνω των 10 ετών μπορεί να συλληφθεί και να δικαστεί εάν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Η ποινή των δύο αγοριών θα ανακοινωθεί αργότερα, αλλά πάντως κρατούνται σε κέντρα ανηλίκων και όχι σε φυλακές ενηλίκων.

Οι γονείς του θύματος είπαν στο δικαστήριο: «Δεν είναι ίδιος πια ο κόσμος, δεν είναι αυτός που ξέραμε. Τα παιδιά έγιναν επικίνδυνα και οι γονείς πρέπει να έχουν το νου τους, γιατί θα καταντήσουμε να βλέπουμε τέτοια εγκλήματα κάθε μέρα»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι