Βρετανία: Μην κάνετε κρατήσεις για διακοπές το καλοκαίρι

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Οι Βρετανοί δεν θα πρέπει ακόμη να κάνουν κρατήσεις στο εξωτερικό για τις καλοκαιρινές διακοπές, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα, Ναντίμ Ζαχάουι, ενόψει της αναμενόμενης ανακοίνωσης από την βρετανική κυβέρνηση αυστηρότερων μέτρων στα σύνορα.

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε αν ειναι σκόπιμο να επιφυλάσσεται ο κόσμος και να μην κάνει κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές, απάντησε «Ασφαλώς. Είναι υπερβολικά νωρίς. Στα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμη αυτήν την στιγμή 37.000 άνθρωποι με COVID-19, είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη και για να κάνουμε εικασίες για το καλοκαίρι».

Ο Ζαχάουι πρόσθεσε επίσης μιλώντας στο Sky News ότι αργότερα σήμερα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αν όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, ένα μέτρο που ανακοίνωσε ότι εξετάζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Το BBC μετέδωσε ότι η αξίωση για παραμονή σε απομόνωση σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες θα ισχύει για τις αφίξεις από το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Αφρικής και της νότιας Αμερικής, όπως και από την Πορτογαλία.

Προμήθεια εμβολίων

Ο υπουργός που είναι αρμόδιος για το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία σημείωσε επίσης αντιδρώντας σε δημοσιεύματα ότι η ΕΕ απείλησε να μπλοκάρει την παροχή εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι «είναι πεπεισμένος  πως οι εταιρείες (η AstraZeneca και η Pfizer) θα τιμήσουν την συμφωνία τους και θα μας παραδώσουν και οι δύο τις ποσότητες που χρειαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στον στόχο μας για τα μέσα Φεβρουαρίου και βεβαίως και πέραν αυτού».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι