Βρετανία: Μπράντι-Χαντ υποψήφιοι για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος

Βρετανία: Μπράντι-Χαντ υποψήφιοι για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος

Ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922, Γκρέιαμ Μπράντι, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και ότι σκοπεύει το επόμενο διάστημα να αναφερθεί επίσημα στην υποψηφιότητά του.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, πριν ανακοινώσει την αποχώρησή της, και το τελευταίο διάστημα είχε συχνές συναντήσεις μαζί της, κυρίως για να της μεταφέρει το αίτημα των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος να ορίσει την ημερομηνία της παραίτησής της.

Ήταν ο επικεφαλής των ιδιαίτερα τεταμένων συναντήσεων που είχε η Επιτροπή τις τελευταίες μέρες γύρω από το εάν θα πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί του κόμματος, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα δεύτερης πρότασης μομφής κατά της Τερέζα Μέι, που θα την εξαναγκάσει σε παραίτηση.

«Πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής 1922 για να υπάρξει μία δίκαιη και διαφανής εκλογική διαδικασία» δήλωσε ο Μπράντι, καθώς ο ρόλος του θα ήταν, ως πρόεδρος της Επιτροπής, να συντονίσει την διαδικασία της διαδοχής στην ηγεσία των Τόρις.

Μία ακόμη επιβεβαίωση υποψηφιότητας για την κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι, ήρθε σήμερα, πριν ακόμη κρυώσει το νέο της παραίτησής της, από τον υπουργό Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ.

Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα στην εκλογική του περιφέρεια, με αφορμή τη συμμετοχή του σε ένα τοπικό φεστιβάλ, είπε ότι σκοπεύει «να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την κατάλληλη στιγμή».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι