Βρετανία: Όποιος κάνει τουρισμό αντί για δουλειές στο εξωτερικό, 5.800 ευρώ πρόστιμο

Βρετανία: Όποιος κάνει τουρισμό αντί για δουλειές στο εξωτερικό, 5.800 ευρώ πρόστιμο

Παύει να ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα 29 του μήνα η εντολή προς τους κατοίκους της Βρετανίας να μένουν στο σπίτι, καθώς χαλαρώνει σταδιακά το lockdown αλλά γίνεται πιο αυστηρή η σύσταση να μην γίνονται ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό και όσοι επιστρέφουν θα ελέγχονται. Ο λόγος είναι (όπως είπε χτες ο ίδιος ο Τζόνσον) ότι «από τους Ευρωπαίους και γενικά από τις άλλες χώρες θα μας έρθει η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη».

Αν το ταξίδι των Βρετανών «δεν είχε ουσιώδη λόγο, όπως εργασία, θα τιμωρούνται με πρόστιμο 5.000 λιρών», ανακοινώθηκε σήμερα. Προς το παρόν οι Βρετανοί παίρνουν το “ελευθέρας” για μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά με τη σύσταση να κρατήσουν και αυτές τις μετακινήσεις στο ελάχιστο δυνατό.

Από τη Δευτέρα επανέρχεται επίσης ο «κανόνας των έξι», δηλαδή θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έξι ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά σε ανοιχτό χώρο, περιλαμβανομένου του κήπου των σπιτιών. Επίσης ξαναρχίζουν τα υπαίθρια αθλήματα όπως το τένις και το γκολφ. Στις 12 Απριλίου σκοπεύουν να ανοίξουν τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα γυμναστήρια. Τότε θα ανακοινωθεί και το χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών αναψυχής.

Στις 17 Μαΐου είναι η πρώτη πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού και θα επιτραπούν τότε και οι συναθροίσεις σε κλειστούς ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους στη βάση του κανόνα των έξι ατόμων. Η βρετανική κυβέρνηση έχει ως στόχο να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στις 21 Ιουνίου, αν όμως έχει ολοκληρωθεί ο βασικός εμβολιασμός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι