Βρετανία: Πάνω από 80 προσαγωγές στη Βρετανία σε επεισόδια μετά το φόνο τριών παιδιών

Βρετανία: Πάνω από 80 προσαγωγές στη Βρετανία σε επεισόδια μετά το φόνο τριών παιδιών

Περισσότεροι από 90 άτομα συνελήφθησαν χθες, σύμφωνα με το BBC, μετά τις ταραχές που ξέσπασαν σε πολλές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου οργανώθηκαν διαδηλώσεις κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων, μετά το φόνο τριών παιδιών από 17χρονο γιο μεταναστών.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν μπουκάλια, καταστήματα λεηλατήθηκαν και αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση στο Λίβερπουλ, στο Μπρίστολ, στο Μπλάκπουλ και στο Μπέλφαστ. Την περασμένη Παρασκευή είχαν προασαχθεί άλλα 100 άτομα για πρόκληση επεισοδίων για τους ίδιους λόγους. Δεν ήταν, ωστόσο, βίαιες όλες οι διαδηλώσεις.

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ έχει δεσμευθεί να προσφέρει στις αστυνομικές δυνάμεις την «πλήρη στήριξη» της κυβέρνησης για να αναλάβει δράση απέναντι στους «εξτρεμιστές που επιχειρούν να σπείρουν το μίσος».

Οι ταραχές, οι πιο εκτεταμένες στη χώρα εδώ και 13 χρόνια, ξέσπασαν μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών στη βορειοδυτική Αγγλία, σε επίθεση με μαχαίρι σε σχολή χορού. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν τα καλέσματα σε διαδηλώσεις, αναφέροντας ότι ο δράστης είναι τζιχαντιστής. Ο δράστης είναι παιδί μεταναστών από τη Ρουάντα που γεννήθηκε στην Βρετανία, και τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί, όμως έχουν γίνει νύξεις για προβλήματα ψυχικής υγείας του εφήβου και η αστυνομία έχει ανακοινώσει λακωνικά ότι “απέκλεισε ως κίνητρο την τρομοκρατική ενέργεια”.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν καθώς προσπαθούσαν να αποτρέψουν συμπλοκές μεταξύ εκατοντάδων διαδηλωτών που ανήκαν σε αντίπαλες πλευρές, διότι οργανώθηκαν συγκεντρώσεις κατά των μεταναστών, αλλά οργανώθηκαν αμέσως και αντισυγκεντρώσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx