Βρετανία προς Νετανιάχου: Κανέναν δεν συμφέρει η “μεγάλη κλιμάκωση” – Βόμβα σκότωσε 7 παιδιά στη Γάζα

Ο Σουνάκ στην Ντάουνινγκ εν μέσω καταιγίδας, Νεφέλη Λυγερού

Ο Ρίσι Σούνακ και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχαν χθες το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε να επικρατήσει ψυχραιμία σε ό,τι αφορά στο Ιράν.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ο κ. Σούνακ είπε στον Ισραηλινό ομόλογό του ότι «η Βρετανία στηρίζει το Ισραήλ, όμως η μεγάλη κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός και θα επιτείνει μόνο την ανασφάλεια στη Μέση Ανατολή».

Δεν διευκρινίζεται τι εννοούσε ως μεγάλη ή σημαντική κλιμάκωση. Πιθανόν να εννοείτο ότι οιαδήποτε απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν, θα προκαλούσε αναπόφευκτα μεγάλη κλιμάκωση.

Εν τω μεταξύ το Ισραήλ προχώρησε σε νέο βομβαρδισμό, με αποτέλεσμα το θάνατο 13 ατόμων, από τα οποία τα επτά ήταν παιδιά, στον προσφυγικό καταυλισμό Al-Maghazi, στην Κεντρική Γάζα. Άλλα 25 άτομα τραυματίσθηκαν.

Η επίθεση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα και ενώ τα παιδιά έπαιζαν σε υπαίθριους χώρους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι