Βρετανία: Το φορτηγό του θανάτου με τα 39 πτώματα… Κινέζοι

Βρετανία: Το φορτηγό του θανάτου με τα 39 πτώματα… Κινέζοι

Την ώρα που η βρετανική αστυνομία προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση με τη νταλίκα της φρίκης στο Έσσεξ μέσα στην οποία βρέθηκαν 39 σοροί ανθρώπων, βρετανικά ΜΜΕ προβάλουν διάφορα σενάρια για την πρωτοφανή τραγωδία. Οι 39 άνθρωποι φέρεται πως πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο φορτηγό, αναφέρει η Daily Mail, μεταδίδοντας δήλωση ειδικού που εξηγεί ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικού του ψυγείου-κοντέινερ μπορεί να φτάσει ακόμη και -25 βαθμούς Κελσίου, ενώ συνήθως χρησιμοποιείται για τη μεταφορά μπισκότων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου «ITV», τα θύματα ήταν κινεζικής εθνικότητας. Όπως δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπέρνετ, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Ένωσης Οδικών Μεταφορών, οι άνθρωποι θα πάγωσαν μέχρι θανάτου σε φρικτές συνθήκες, εάν ενεργοποιήθηκε το σύστημα ψύξης. «Θα είναι σκοτεινά και εάν το ψυγείο λειτουργεί θα έχει απίστευτο κρύο», δήλωσε. «Το μόνο μέρος για να πας τουαλέτα είναι μέσα στο κοντέινερ. Μπορείτε να φανταστείτε ότι εάν ήταν για πολλές ημέρες εκεί θα ήταν άθλια».

​Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, επρόκειτο για μετανάστες που έμειναν στην νταλίκα για τουλάχιστον 15 ώρες μέχρι τη στιγμή που οι αστυνομικοί άνοιξαν το φορτηγό και ήρθαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα. Ωστόσο, θα μπορούσαν να βρίσκονται στο φορτηγό για πολύ περισσότερο χρόνο, όπως σημειώνεται.

Από τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί, ο ένας ήταν ανήλικος. Πλέον η έρευνα της αστυνομίας στρέφεται στην ταυτοποίηση των 39 σορών και στη χαρτογράφηση της διαδρομής που ακολούθησε η νταλίκα της φρίκης μέχρι το Έσσεξ.

Σύμφωνα με το βρετανικό ΜΜΕ, δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο, οι άνθρωποι να κρύφτηκαν μέσα στο κοντέινερ στο πολυσύχναστο λιμάνι του Βελγίου, Τσεμπρούγκε, όπου στοιβάζονται πλήθος από εμπορευματοκιβώτια έτοιμα να μεταφερθούν στη Βρετανία.

Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές για την προέλευση του κοντέινερ

Η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει πότε οι 39 άνθρωποι μπήκαν στο κοντέινερ και εάν σωματέμποροι βρήκαν γι’ αυτούς το φορτηγό και στη συνέχεια κλείδωσαν την πόρτα. Σε κάθε περίπτωση, το κοντέινερ τοποθετήθηκε σε ένα φορτηγό πλοίο την Τρίτη, το οποίο απέπλευσε περίπου στις 14:00. Περίπου 10 ώρες αργότερα, το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Έσσεξ.
Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού Η αστυνομία έχει συλλάβει τον 25χρονο οδηγό του φορτηγού ο οποίος έχει καταγωγή από τη Βόρεια Ιρλανδία. Ο άνδρας φέρεται να έχει δημοσιεύσει στο Facebook πολλές φωτογραφίες από φορτηγά.

Το φορτηγό είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας και είχε καταχωρηθεί σε εταιρεία μιας Ιρλανδής, στις 19 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με το βουλγαρικό υπ. Εξωτερικών. Ωστόσο, όπως σημείωσε το υπουργείο, την επόμενη ημέρα της καταχώρησης, το φορτηγό έφυγε από τη χώρα και δεν επέστρεψε ποτέ. Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν είχε καμία άλλη σχέση με τους θανάτους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι