Βρετανός επιδημιολόγος: Ακόμα και με το εμβόλιο, η μάσκα θα μείνει για χρόνια στη ζωή μας

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

«Ο πόλεμος με τον ιό δεν έχει τελειώσει, παρά τα ενθαρρυντικά νέα που έρχονται από τον χώρο των εμβολίων.  Οι μάσκες θα χρειάζονται για χρόνια» είπε κορυφαίος καθηγητής επιδημιολογίας στη Βρετανία, ο Τζόναθαν Βαν-Ταμ.

Όπως είπε, οι μάσκες μπορεί να είναι απαραίτητες τα επόμενα χρόνια και τα μεγάλα πάρτι θα πρέπει να είναι απαγορευμένα ακόμα κι όταν κυκλοφορήσει το εμβόλιο, καθώς η ανοσία του γενικού πληθυσμού απαιτεί εμβολιασμό μεγάλου ποσοστού του. Επιπλέον, οι ευάλωτοι δεν θα καλύπτονται 100% από το εμβόλιο, όπως δεν καλύπτονται και από το αντιγριπικό,  σε υψηλό ποσοστό. Η βασική ασπίδα προστασίας για τις ειδικές ομάδες θα ήταν η γενική ανοσία, αν εμβολιαζόταν εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού κάτι που και πάλι δεν θα εξαλείψει τελείως τον κίνδυνο, καθώς αγνοούμε και το πώς θα αντιδράσει ο ιός με μεταλλάξεις.

Ο  καθηγητής εκτίμησε ότι θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια μέχρις ότου οι Βρετανοί απαλλαγούν από τις μάσκες και τα αντισηπτικά. Και στα μπαρ ή στα πάρτι ή όπου συναναστρέφεται κάποιος με πλήθος, η μάσκα θα παραμείνει απαραίτητη.  Αυτά είπε ο καθηγητής Βαν-Ταμ, κατά τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία βρέθηκε μαζί με τον Μπόρις Τζόνσον. Επεσήμανε ότι ο κορονοϊός θα μπορούσε με τον καιρό και με τους εμβολιασμούς να λάβει τον χαρακτήρα του εποχικού ιού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι