VIDEO

Βρυξέλλες: Συγκρούσεις αγροτών και αστυνομίας

Βρυξέλλες: Συγκρούσεις αγροτών και αστυνομίας

Μεγάλη κινητοποίηση οργάνωσαν και σήμερα αγρότες στην πρωτεύουσα του Βελγίου, διαμαρτυρόμενοι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και διεκδικώντας άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που αφορούν μεταξύ άλλων την εξασφάλιση τιμών που να τους καλύπτουν.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από μηνών σε πολλές χώρες, με πιο έντονες στην Πολωνία, στη Γερμανία και στη Γαλλία, καθώς και στην Ελλάδα. Αντανακλούν μια συνολικότερη δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου της Ευρώπης για την κατεύθυνση που τείνει να πάρει η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, καθώς κόβονται επιδοτήσεις, δεν υπάρχει επαρκής περίοδος προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Ένα από τα προβλήματα που τίθενται είναι οι εισαγωγές από την Ουκρανία, αλλά και μια νέα συμφωνία της ΕΕ με τη Mercosur, την κοινή αγορά των χωρών της Λατινικής Αμερικής, η οποία θα φέρει στην Ευρώπη μεγάλες ποσότητες προϊόντων που δεν παράγονται με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Πριν από ένα μήνα οι Βρυξέλλες παρέλυσαν από 1.300 τρακτέρ και σήμερα οι αγρότες επανήλθαν, διαμαρτυρόμενοι ότι δεν έχουν βρει ανταπόκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές. Στη σημερινή διαδήλωση συμμετέχουν εκτός από Βέλγοι αγρότες, και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο. Η κινητοποίηση ήταν ιδιαίτερα δυναμική και οι αγρότες έσπασαν τον πρώτο αστυνομικό κλοιό. Η αστυνομία χρησιμοποίησε τότε “κανόνια νερού” εναντίον τους.

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι