Βρυξέλλες: Την ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Βρυξέλλες: Την ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
epa11663776 Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis arrives for the European Council summit in Brussels, Belgium, 17 October 2024. EU leaders are meeting in Brussels to discuss Ukraine, the Middle East, competitiveness, migration and foreign affairs. EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

Την ανάγκη της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης τόνισεο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συζήτηση για το μεταναστευτικό ζήτημα κατά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Είναι θετικό, προσέθεσε, ότι πλέον στη θέση αυτή συγκλίνει και η Ε.Ε.

Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τρίτες χώρες – ανέφερε το παράδειγμα της Τουρκίας και υπογράμμισε ότι η επόμενη πρόκληση στην οποία πρέπει να απαντήσει η Ε.Ε. είναι η υποχρέωση να γίνονται δεκτές οι επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx