ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

W. Mallinson: Λογοκρισια à la Facebook

W. Mallinson: Λογοκρισια à la Facebook

Από τον συγγραφέα, καθηγητή Πολιτικών Ιδεών και πρώην διπλωμάτη William Mallinson το SLpress.gr έλαβε την εξής καταγγελία για λογοκρισία που υπέστη από το Facebook:

Στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν επιχείρησα να συνδεθώ στο λογαριασμό μου στο Facebook, έγινα αποδέκτης ενός μηνύματος που έλεγε ότι ο λογαριασμός είχε μπλοκαριστεί, αν και θα μπορούσα να υποβάλω ένσταση.

Αφού το έπραξα έλαβα το Facebook το ακόλουθο μήνυμα: «επιλέξτε το είδος του ταυτοποιητικού εγγράφου που θα ανεβάσετε. Θα χρησιμοποιήσουμε το τελευταίο προκειμένου να ελέγξουμε το όνομα, τη φωτογραφία και την ημερομηνία γέννησής σας. Το έγγραφο δεν θα δημοσιευθεί στο προφίλ σας».

Αφού κατάφερα με κάποιον τρόπο να ανεβάσω αντίγραφο της ταυτότητάς μου, έλαβα την εξής απάντηση: «έχουμε απενεργοποιήσει το λογαριασμό σας. Έχουμε εξετάσει το λογαριασμό σας και έχουμε καταλήξει ότι εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται με τους Όρους της Κοινότητας αναφορικά με την ακεραιότητα λογαριασμού. Δεν έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε άλλη αξιολόγηση αυτής της απόφασης. Για να μάθετε περισσότερα για τους λόγους για τους οποίους απενεργοποιούμε λογαριασμούς, παρακαλώ επισκεφτείτε τη σελίδα με τους Όρους της Κοινότητας. Μπορεί να έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε ένσταση σε δικαστήριο της χώρας σας, ή να παραπέμψετε την απόφασή μας σε ένα πιστοποιημένο σώμα επίλυσης διαφορών».

Ο γράφων δεν έχει ιδέα για το αδίκημά του, ενώ αυτοί οι “τρελοί” και εθισμένοι με τον έλεγχο των πάντων αρνούνται να με ενημερώσουν. Λίγο πριν συμβούν αυτά, είχα αναρτήσει μια πολύ καλή συνέντευξη, στο RT (Russia Today), ενός φίλου μου πρώην Έλληνα πρέσβη, του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου. Στο παρελθόν, είχα και ο ίδιος αναρτήσει δικές μου συνεντεύξεις με το εν λόγω κανάλι, χωρίς να αντιμετωπίσω πρόβλημα. Θα μπορούσε να υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των δύο; Και αν υπάρχει, γιατί το Facebook με ενημέρωσε μόλις τώρα; 

Όχι μόνο δεν μπορώ πλέον να εντοπίσω το λογαριασμό μου, αλλά ούτε και οι φίλοι μου μπορούν να βρουν τις Σελίδες μου, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα βιβλίο και μια σελίδα που λέγεται ‘Academic Behaviour’. Και δεν μπορώ να ανοίξω καν νέο λογαριασμό.

Εάν οποιοσδήποτε από εσάς τους αναγνώστες έχει βιώσει τέτοια αντιδημοκρατική και αυθαίρετη συμπεριφορά, παρακαλώ ενημερώστε με αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected].

Βρείτε παρακάτω το σύνδεσμο της εκπομπής την οποία ανήρτησα:

https://drive.google.com/file/d/1lSDTtHsaZqD_OmQXZ8WTqST0ejtsSsH6/view

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx