Washington Post: Και ο Ομπάμα πιέζει τον Μπάιντεν να παραιτηθεί άμεσα

Washington Post: Και ο Ομπάμα πιέζει τον Μπάιντεν να παραιτηθεί άμεσα

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του προέδρου Τζο Μπάιντεν να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να επανεξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του, ανέφερε σήμερα η Washington Post, επικαλούμενη πολυάριθμες πηγές με γνώση του θέματος.

Ο Ομπάμα αμέσως μετά το debate είχε υπερασπιστεί τον Μπάιντεν, λέγοντας ότι μια κακή στιγμή δεν κρίνει την πολύχρονη προσφορά και πορεία ενός υποψηφίου. Ομως αν ευσταθεί το δημοσίευμα της Washington Post, σημαίνει ότι και ο Ομπάμα αλλαξογνώμησε.

Παράλληλα και άλλοι παράγοντες των Δημοκρατικών φέρονται να πιέζουν τον Μπάιντεν πολύ έντονα με την “ευκαιρία” της νόσησης από κορονοϊό, να παραιτηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, “μια που και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι αν έχει πρόβλημα υγείας θα μπορούσε να παραιτηθεί από την κούρσα”. Ο Μπάιντεν δεν εννοούσε τον κορονοϊό βέβαια, αλλά είναι ένας εύσχημος τρόπος να απαλλαγούν οι Δημοκρατικοί από μια υποψηφιότητα που διαβλέπουν ότι οδηγεί σε ήττα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι