Χαλκιδική: Συνελήφθη μέλος ελληνικής συμμορίας που δρα στη Στοκχόλμη

Χαλκιδική: Συνελήφθη μέλος ελληνικής συμμορίας που δρα στη Στοκχόλμη

Συνελήφθη από την ΕΛΑΣ σε θέρετρο της Χαλκιδικής 24χρονος που έχει υπηκοότητα Σουηδίας και Καζακστάν. Ο συλληφθείς βρέθηκε με πιστόλι, ναρκωτικά και πλαστή ταυτότητα. Εν συνεχεία έφθασε από τη Σουηδία ένταλμα για κατοχή εκρηκτικών, απαγωγή και φόνο.

Ενέχεται πιθανόν στην πρώτη απαγωγή και στη δολοφονία του 19χρονου ράπερ Einar to 2021. Φέρεται να ανήκει στη συμμορία του ελληνοσουηδού Μιχάλη ή Μίκαελ Τενέζου -στη Σουηδία αποκαλούν τη συμμορία του “ελληνική” (Greken). Ο 24χρονος σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές της Σουηδίας ήταν βασικό μέλος εγκληματικου δικτύου.

Πάντως εντοπίστηκε στην Κασσάνδρα Χαλκιδικης κατά αστυνομικό έλεγχο ρουτίνας και όταν επέδειξε πλαστή σουηδική ταυτότητα, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε επακόλουθη σωματική έρευνα καθώς και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα με 7 φυσίγγια,  32 φυσίγγια, 24 γραμμάρια χασίς, 2.830 ευρώ, πέντε κινητά τηλέφωνα, δύο λάπτοπ, αλυσίδα και ρολόι,

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, οπλοκατοχή και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. Στη Σουηδία, όπου τελικά θα εκδοθεί, διώκεται για διακινηση όπλων και εκρηκτικών, ανθρωποκτονία και απαγωγή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι