Χαμάς: “Δεν υπάρχει συμφωνία με το Ισραήλ”

Χαμάς: “Δεν υπάρχει συμφωνία με το Ισραήλ”

Και η Χαμάς διαψεύδει τα περί κατάπαυσης του πυρός, χαρακτηρίζοντας προς το παρόν άκαρπες  τις συνομιλίες

Ο Τάχερ αλ Νόνο, πολιτικός σύμβουλος του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις, τις οποίες δεν προσδιόρισε, συνεχίζονται και δεν έχει επιτευχθεί προς το παρόν κάποια συμφωνία με το Ισραήλ. Το στέλεχος της οργάνωσης δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο κανάλι της Χαμάς στο Telegram. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έκαναν ανακοινώσεις για τετράωρες ανθρωπιστικές καταπαύσεις πυρός “με εξαίρεση την Χαμάς”, και ότι το Ισραήλ διέψευσε τα περί κατάπαυσης πλήρως.

Ο Χανίγια και άλλα στελέχη της Χαμάς είχαν σήμερα συνομιλίες με τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου για την κατάσταση στη Γάζα. Η επίσκεψη του Χανίγια στο Κάιρο έρχεται σε μια περίοδο που το Κατάρ διαπραγματεύεται την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, με αντάλλαγμα μια ολιγοήμερη κατάπαυση του πυρός. Στο πλαίσιο αυτό, οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και των ΗΠΑ συζήτησαν σήμερα με αξιωματούχους του Κατάρ στην Ντόχα την πιθανότητα μιας “ανθρωπιστικής παύσης”, όπως ανέφερε μια πηγή που έχει γνώση των συνομιλιών αυτών.

Η Αίγυπτος είχε εμπλακεί στις προηγούμενες συνομιλίες που οδήγησαν, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, στην απελευθέρωση δύο γυναικών που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Κατά παράδοση, οι αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών είναι αυτές που διαχειρίζονται τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των παλαιστινιακών κινημάτων ή μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι