Χαμάς: Ελπίζουμε ο Μπλίνκεν να κατάλαβε πλέον το λάθος των ΗΠΑ να στηρίξουν το Ισραήλ

Χαμάς: Ελπίζουμε ο Μπλίνκεν να κατάλαβε πλέον το λάθος των ΗΠΑ να στηρίξουν το Ισραήλ

Ο ηγέτης της Χαμάς ευελπιστεί ότι ο Άντονι Μπλίνκεν θα προσανατολισθεί στο να πάρει τέλος η διαμάχη στην Παλαιστίνη

Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, κάλεσε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος περιοδεύει στη Μέση Ανατολή για τέταρτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου, να επικεντρωθεί στο «τέλος της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας».

«Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα επικεντρωθεί στον τερματισμό της επίθεσης, με σκοπό το τέλος της κατοχής ολόκληρης της παλαιστινιακής γης», είπε ο Χανίγια σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του.

«Ελπίζουμε ότι ο κ. Μπλίνκεν να μπόρεσε εν τω μεταξύ να πάρει τα μαθήματα των τελευταίων τριών μηνών και να κατανόησε πόσο μεγάλο σφάλμα έκαναν οι ΗΠΑ με την τυφλή υποστήριξή τους προς το Ισραήλ», πρόσθεσε ο ηγέτης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, που ζει εξόριστος στο Κατάρ.

Ο ίδιος συμπλήρωσε επίσης ότι «το αίμα που χύθηκε στις σφαγές και οι φρικτές καταστροφές δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ασφάλεια και σταθερότητα έως ότου ο παλαιστινιακός λαός αποκτήσει την ελευθερία του και το ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος του με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι