Χαμάς: Πρέπει να τελειώνουμε με τις διαπραγματεύσεις – Να επιβληθεί στο Ισραήλ το σχέδιο των ΗΠΑ

Χαμάς: Πρέπει να τελειώνουμε με τις διαπραγματεύσεις – Να επιβληθεί στο Ισραήλ το σχέδιο των ΗΠΑ

Η Χαμάς ζήτησε απόψε την «εφαρμογή του σχεδίου τριών φάσεων που πρότειναν στις αρχές Ιουλίου οι ΗΠΑ, αντί να εμπλακεί σε περισσότερες διαπραγματεύσεις ή να φέρει νέες προτάσεις».

Την Πέμπτη, μετά από δέκα μήνες πολέμου, η κυβέρνηση του Ισραήλ δέχθηκε να ξαναρχίσουν την ερχόμενη Πέμπτη 15 Αυγούστου συνομιλίες με σκοπό την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ομήρων που παραμένουν όμηροι της Χαμάς, έπειτα από παρέμβαση των χωρών που μεσολαβούν: των ΗΠΑ, της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι «καλεί τους διαμεσολαβητές να παρουσιάσουν ένα σχέδιο για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων από τις 2 Ιουλίου 2024 με βάση το σχέδιο Μπάιντεν και το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι μεσολαβητές θα πρέπει να το επιβάλουν στο Ισραήλ αντί να συνεχίζουν με περαιτέρω γύρους διαπραγματεύσεων ή νέες προτάσεις που τελικά παρέχουν κάλυψη για την επιθετικότητα των κατοχικών δυνάμεων και δίνουν σε αυτές περισσότερο χρόνο για να συνεχίσουν τη γενοκτονία κατά του λαού μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι