VIDEO

Ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών στο Σύνταγμα – Αύριο η πρώτη αστική δίκη

Ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών στο Σύνταγμα – Αύριο η πρώτη αστική δίκη
Φοιτητές γράφουν συνθήματα και τα ονόματα των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών μπροστά από το κτίριο της Βουλής, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, Αθήνα, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024. Οι φοιτητές διαδηλώνουν ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων για 8η συνεχόμενη εβδομάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ξανάγραψαν σήμερα φοιτητές τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών -τα οποία είχαν σβηστεί από συνεργείο του δήμου, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

«Δεν ξεχνάμε. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί! Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» αναφέρουν σε πανό οι φοιτητές που βρίσκονταν σε σημείο.

Εν τω μεταξύ για αύριο έχει ορισθεί δικάσιμος για την πρώτη αγωγή αποζημίωσης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Το ποσό που ζητούν συνολικά οι συγγενείς του νεκρού ελεγκτή εισιτηρίων του επιβατηγού τρένου, είναι ένα εκατομμύριο ευρώ.

Την προσφυγή κατέθεσαν η σύζυγος, οι δύο γιοί και η αδελφή του ελεγκτή και με αυτή στρέφονται κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellenic Train. Οι ενάγοντες διεκδικούν 250.000 έκαστος από τις δύο εταιρίες ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη και την οδύνη που υπέστησαν.

Στην Εξεταστική Επιτροπή εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εντάσεις καθώς η δικογραφία που παρελήφθη καταγγέλλεται ότι είναι ελλιπέστατη και λείπουν πάρα πολλές σελίδες της. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης  υπογράμμισε ότι  «δικαιολογημένα η κοινωνία θεωρεί ότι από την Εξεταστική Επιτροπή δεν πρόκειται να προκύψει κάτι για ευθύνες πολιτικών προσώπων, διότι ούτε μάρτυρες κλήθηκαν ουσιαστικοί, αλλά σταμάτησε τις εργασίες χωρίς να έχει έρθει η δικογραφία. Από την ανάγνωση της δικογραφίας πάντως προκύπτει ξεκάθαρα η ανάγκη κλήτευσης ουσιωδών μαρτύρων, διότι προκύπτει ότι ο κ. Καραμανλής ενημερώνονταν για την έλλειψη ασφάλειας των σιδηροδρόμων και οι εργασίες της Εξεταστικής πρέπει να συνεχιστούν».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη χαρακτήρισε τη δικογραφία ελλιπέστατη, λέγοντας ότι «έχουν σταλεί επιλεκτικά στοιχεία» και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορούν να βγουν πορίσματα χωρίς κρίσιμους μάρτυρες». Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι πρέπει να κληθούν κι άλλοι μάρτυρες και να συνεχίσει τις εργασίες της η Εξεταστική.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι