Ξανακλείνουν οι τράπεζες για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά – Προσοχή σε ρυθμίσεις και δόσεις

Ξανακλείνουν οι τράπεζες για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά – Προσοχή σε ρυθμίσεις και δόσεις

Θα “παγώσει” πάλι το τραπεζικό σύστημα λόγω του Πάσχα, όπως είχε γίνει και με το Πάσχα των Καθολικών στα τέλη του περασμένου μήνα. Αυτή τη φορά, μαζί με το Πάσχα υπάρχει και η αργία της Πρωτομαγιάς, οπότε οι πληρωμές οφειλών που θα καταχωρούνται στις 2 Μαΐου, θα εκτελούνται στις 8 Μαΐου που είναι η επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Η μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ καταβολής και εκτέλεσης μπορεί να έχει συνέπειες σε όσους έχουν ρυθμίσεις και δόσεις. Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την επομένη, δηλαδή την Τετάρτη, 8 Μαΐου. Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Το δώρο του Πάσχα καταβάλλεται στους δικαιούχους τη Μεγάλη Τετάρτη κάθε έτους. Οι δικαιούχοι φέτος ενδέχεται να πληρωθούν νωρίτερα από τους εργοδότες τους.

Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, την Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου συμπίπτει με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας (Μ. Τετάρτη) και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 15102 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1406/4.3.2024) η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2024 μετατίθεται για την Τρίτη, 7 Μαΐου 2024.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι