Ξαναζεί τον εφιάλτη η Ιταλία, 22.865 νέα κρούσματα κορονοϊού, 339 νεκροί

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 22.865 νέα κρούσματα κορονοϊού και 339 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 339.635 διαγνωστικά τεστ, το 6,7% από τα οποία προέκυψε θετικό. Οι ασθενείς με covid 19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας είναι 64 περισσότεροι από χθες, και 394 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Μέχρι τώρα στην Ιταλία η πρώτη και η δεύτερη δόση του εμβολίου χορηγήθηκε σε 1.517.624 πολίτες, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 4.841.993 εμβολιασμοί. Σε ότι αφορά τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται και σήμερα η Λομβαρδία, με 5.174 μολύνσεις. Ένας αριθμός ο οποίος θεωρείται πολύ υψηλός και είχε καταγραφεί, την τελευταία φορά, στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου. Παράλληλα, μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι μολύνσεις και στην Περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο. Τα ημερήσια κρούσματα είναι 2.167 και το ποσοστό των θετικών διαγνωστικών τεστ άγγιξε το 12%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι