Ξανθός: Μόνον επικουρικά τα self test

Σκληρή επίθεση Χατζηδάκη σε ΣΥΡΙΖΑ – Πόλεμος ανακοινώσεων για το εργασιακό

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση» χαρακτηρίζει τα αυτοδιαγνωστικά test ο πρώην υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, και τονίζει ότι έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα μέσα μεταφοράς και η στήριξη του ΕΣΥ.

«Έχει χαθεί η μάχη ελέγχου της διασποράς στον πληθυσμό, επειδή δεν ελέγχονται οι κλειστοί χώροι εργασίας, οι δομές, τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε αυτά υπάρχει μεγάλο έλλειμμα έγκαιρης παρέμβασης. Χρειαζόμαστε νέο μείγμα υγειονομικών μέτρων που να δίνει έμφαση στην προνοσοκομειακή αντιμετώπιση των κρουσμάτων. Το ΕΣΥ έχει επωμιστεί όλο το βάρος ενώ έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια» ανέφερε.

Για το άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Ξανθός σημείωσε: «Γίνεται τεχνητό άνοιγμα αισιοδοξίας που είναι ανεδαφικό γιατί διαψεύδεται συνεχώς. Να γίνει σαφές ότι προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία».

Όσον αφορά τα αυτοδιαγνωστικά test, o κ. Ξάνθος τα χαρακτήρισε ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση. «Μπορεί να βοηθήσουν επικουρικά μόνο. Είναι προβληματικό το ότι αυτό δεν ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας ή τον ΕΟΔΥ, αλλά το ανακοίνωσε ο υπουργός παρά των πρωθυπουργώ, ο κ. Σκέρτσος. Κάνει διαγωνισμό η Πολιτική Προστασία με αμφίβολες διαδικασίες και με μία εταιρία να δεσπόζει. Μπορεί να κρύβονται μεθοδεύσεις και εξυπηρετήσεις συμφερόντων», είπε ο πρώην υπουργός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι