Χάος στη Μαγιόρκα – 4 νεκροί, 27 τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου, φόβοι για 10 εγκλωβισμένους

Χάος στη Μαγιόρκα - 4 νεκροί, 27 τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου, φόβοι για δέκα εγκλωβισμένους

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 27 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κατάρρευσης κτιρίου στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Το κλαμπ-εστιατόριο Medusa Beach Club στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα κατέρρευσε περίπου στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης τοπική ώρα με τον εκπρόσωπο των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Μαγιόρκα να δηλώνει: «Υπάρχουν τέσσερις νεκροί και περίπου 21 τραυματίες», προσθέτοντας ότι τα θύματα είναι «αρκετών εθνικοτήτων».

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες κατά πόσον μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται εργαζόμενοι στο εστιατόριο ή τουρίστες. Υπενθυμίζεται ότι η Πάλμα ντε Μαγιόρκα είναι δημοφιλές τουριστικό θέρετρο και πρωτεύουσα του ομώνυμου νησιού στη δυτική Μεσόγειο.

Οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ατόμων, που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια του κτιρίου, ενώ υπάρχουν φόβοι για 10 εγκλωβισμένους.

https://x.com/MustangComunica/status/1793746200522293433

Επτά τραυματίες σε πολύ σοβαρή κατάσταση

Η υπηρεσία ανέφερε στην πλατφόρμα ”Χ” ότι επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ άλλοι εννέα φέρουν σοβαρά τραύματα. Πυροσβέστης έκανε λόγο για «εφιαλτική κατάσταση» στην εφημερίδα Ultima Hora, σημειώνοντας ότι όταν έφθασε στο σημείο, άνθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν γύρω από τα ερείπια.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, τόνισε ότι παρακολουθεί την κατάσταση κι ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαθέσει «όλα τα αναγκαία μέσα και προσωπικό».

Έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας

Εντωμεταξύ η πρόεδρος των Βαλεαρίδων Νήσων, Μάργκα Πρόχενς δήλωσε σοκαρισμένη στο άκουσμα της κατάρρευσης του κτιρίου.

Οι αρχές της Μαγιόρκα συνεχίζουν τις έρευνες για τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου και κάλεσαν οποιονδήποτε διαθέτει πληροφορίες για το περιστατικό να προσέλθει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι