Χαρίτσης–Παρέμβαση στην Ολομέλεια : “Προσπάθεια για την εξόντωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ”

Τέμπη: Ποιες αλλαγές στο Σύνταγμα επιβάλλουν οι 1.400000 υπογραφές, Γιώργος Σωτηρέλης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση συνιστά κατάφωρη παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, συνιστά προσπάθεια για την εξόντωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, είπε ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια.

 

«Είναι μια αχαρακτήριστη ντροπιαστική τροπολογία. Πριν από λίγους μήνες, εδώ σε αυτή την αίθουσα, ψηφίστηκε μια άλλη τροπολογία την οποία, δυστυχώς είχαν υπερψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια τροπολογία την οποία οι νομικοί παραστάτες του γνωστού επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, την επικαλέστηκαν στο δικαστήριο, ενώπιον του Αρείου Πάγου, κατά των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας. Αυτών των εργαζομένων που δίνουν αγώνα. Εκείνη η τροπολογία ήρθε λίγες μέρες πριν γίνει το δικαστήριο. Η τροπολογία εκείνη τότε έγινε όπλο υπέρ του Λαυρεντιάδη και κατά των εργαζομένων», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Σήμερα έχουμε μια νέα τροπολογία που κατά διαβολική σύμπτωση έχει πάρα πολλά κοινά με αυτή για τον Λαυρεντιάδη. Η κυβέρνηση φέρνει νύχτα την τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ, λίγες μόλις ώρες πριν συζητηθούν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων που ζητούν να μη διακοπεί η λειτουργία της επιχείρησης και να παραμείνουν στις θέσεις τους. Η κυβέρνηση κατέθεσε νύχτα όμως αυτή την τροπολογία που δίνει την αρμοδιότητα στον ειδικό διαχειριστή να διακόψει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, να βάλει, κοινώς λουκέτο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι