Χατζηδάκης: Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες

Χατζηδάκης: Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες

Για τις εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «ένα δισ. θα πάει σε αύξηση των τακτικών δαπανών του δημοσίου, δηλαδή υγεία, παιδεία κλπ. Κι ένα άλλο δισ. ευρώ θα πάει στις συντάξεις».

«Όλα τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός θα είναι συγκεκριμένα, λελογισμένα και κοστολογημένα», δήλωσε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επίδομα των Χριστουγέννων, λέγοντας πως θα ισχύουν όλα όσα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πως «θα δοθούν χρήματα στους συνταξιούχους».

Αναφορικά με τα ενοίκια, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «θα υπάρχει πρόβλεψη για το στεγαστικό», ενώ πρόσθεσε πως θα δοθούν «κίνητρα για να ανοίξουν τα κλειστά διαμερίσματα».

Πρόσθεσε πως «όσοι έχουν πάνω από 3 διαμερίσματα και τα διαθέτουν προς βραχυχρόνια μίσθωση, θα τους αντιμετωπίζουμε ως επιχειρηματίες».

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι τα μέτρα για το AIRBNB «θα είναι ζυγισμένα και δίκαια». Επίσης, προανήγγειλε πλατφόρμα για «μπαταχτσήδες» ενοικιαστές.

«Κλειδώνει» η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Επιπλέον, ο Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε πως θα υπάρξει περαιτέρω μείωση 0,5% στις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ ανακοίνωσε και την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες. Δημογραφικό, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι Αναφορικά με το μέτωπο του δημογραφικού, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως θα υπάρξουν μέτρα συμφιλίωσης της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή.

Έπειτα, ερωτηθείς για το αν θα εξισωθούν οι τρίτεκνοι με τους πολύτεκνους, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε πως δεν πρόκειται για οριζόντιο μέτρο, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις που θα πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια κάτι τέτοιο όντως θα εφαρμοστεί.

«Κάτω από το 10% η ανεργία»

Στη συνέχεια, ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες πολίτες και δεν είναι άλλο από την ανεργία, επισημαίνοντας πως έπεσε κάτω από το 10% έπειτα από μια δεκαετία.

Συμπλήρωσε πως «δεν είμαστε η πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης, απέχουμε πολύ απ’ αυτό, αλλά είμαστε από τις χώρες που τρέχουν με τις μεγαλύτερες ταχύτητες». Τέλος, ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για τον ΦΠΑ στο λάδι, λέγοντας πως «έχουμε χαμηλότερο πληθωρισμό σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης», πράγμα που σημαίνει ότι δεν προβλέπεται απαλλαγή του ΦΠΑ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx