Ξεκινά αύριο η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου ΜΕΔΟΥΣΑ

Ξεκινά αύριο η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου ΜΕΔΟΥΣΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Ξεκινά αύριο με τις εν όρμω δραστηριότητες η κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 7-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 18″, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου με προσωπικό και μέσα.

Οι εν όρμω δραστηριότητες θα εξελιχθούν στο ναύσταθμο της Κρήτης και οι εν πλω στο Κρητικό Πέλαγος. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν επίσης παρατηρητές από τα Ηνωμένα Αραβιικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, το Μαρόκο και την Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν μέρος με: 3 φρεγάτες με οργανικά ελικόπτερα, 1 υποβρύχιο, 2 πυραυλακάτους, 1 αρματαγωγό, 8 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ, 1 ελικόπτερο SUPER PUMA, 3 ελικόπτερα CHINOOK, 4 επιθετικά ελικόπτερα AH-64, 2 διμοιρίες πεζοναυτών και προσωπικό μονάδων ειδικών δυνάμεων,

Οι κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με:1 πλοίο ανοικτής θαλάσσης και προσωπικό μονάδων ειδικών δυνάμεων. Οι αιγυπτιακές Ενοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με: 1 ελικοπτεροφόρο πλοίο (MISTRAL CLASS), 1 φρεγάτα,

1 υποβρύχιο, 2 πυραυλακάτους, 6 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος Ε2-C, καθώς και με προσωπικό μονάδων ειδικών δυνάμεων.

Σκοπός της άσκησης, που θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου, είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών με τη βελτίωση του επιπέδου επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ. Τα βασικά αντικείμενα συνεργασίας/συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν:

– Τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων στο τακτικό επίπεδο.

– Την εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.

– Την εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας.

– Το σχεδιασμό και εκτέλεση αμφιβίων επιχειρήσεων με συνδυασμό ναυτικών και αεροπορικών μέσων.

– Την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

– Την εξάσκηση σε διαδικασίες έρευνας-διάσωσης (SAR), νηοψίας και ΜΙΟ (Maritime Interdiction Operations).

-Την εκτέλεση γυμνασίων επικοινωνιών, διοικητικής μέριμνας και πυρών επιφανείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι