Ξεκινά το Ινστιτούτο Τσίπρα – Ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς σχεδιάζει ο Κασσελάκης

Ξεκινά το Ινστιτούτο Τσίπρα – Ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς σχεδιάζει ο Κασσελάκης

“Διαμορφώνοντας το κοινό μας μέλλον” θα είναι το μήνυμα του Ινστιτούτου. Ίδρυμα και από Κασσελάκη.

Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα είναι εδώ και ξεκινά τη διαδρομή του με τη “Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη”, μια σημαντική εκδήλωση με υψηλούς και διακεκριμένους καλεσμένους που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου. Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα το λογότυπο του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα μέσα από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media.

Στο βίντεο της παρουσίασης του λογοτύπου βλέπουμε πώς εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του την σύνθεση και τη δυναμική αποτύπωσή του μέσα από τα σύμβολα της ισότητας και του κίονα αλλά και την εναλλαγή συγκεκριμένων λέξεων που νοηματοδοτούν τους στόχους του Ινστιτούτου.

Ο κίονας είναι σύμβολο δύναμης και μέτρου στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική.Δεν στηρίζει απλώς δομές, αλλά αξίες. Συμβολίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διεθνής ρόλος που συνδέεται με την προάσπιση του διεθνούς δικαίου, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την προσπάθεια για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα αναδεικνύεται το σήμα “ίσον” που συμβολίζει την ισότητα και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητες και διακρίσεις.

Κάτω από το σήμα εναλλάσσεται το μήνυμα του Ινστιτούτου για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που δεν μπορεί παρά να είναι κοινό: τόσο ως προς τις προκλήσεις και κρίσεις που αντιμετωπίζουν, όσο και ως προς τις προοπτικές και προσδοκίες τους. Ένα μέλλον που διαμορφώνουμε, μαζί.

Οι λέξεις είναι συγκεκριμένες: Διεκδικώντας, σχεδιάζοντας, προστατεύοντας,οικοδομώντας, αναπτύσσοντας, καλλιεργώντας,αποφασίζοντας. Και το λογότυπο κλειδώνει με το μήνυμα: Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα – Διαμορφώνοντας το Κοινό μας Μέλλον .

Το σήμα και μήνυμα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα είναι δυναμικό: στη βάση μιας σταθερής κληρονομιάς αξιών, απέναντι στον πόλεμο, στον εθνικισμό, στις ανισότητες, στις διακρίσεις, διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον.

Ίδρυμα και από Κασσελάκη

Με στόχο την ενεργοποίηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων κατά της Ακροδεξιάς, μετά και την κατακόρυφη αύξηση των δυνάμεων της στις πρόσφατες ευρωεκλογές, οι πληροφορίες φέρνουν τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρά στη δημιουργία Ιδρύματος κατά της Ακροδεξιάς. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια ιδέα που είχε αρκετό καιρό τώρα και δούλευε μήνες, σε συνεργασία, όπως λέγεται, με κάποια από τα think tanks του κόμματος, χωρίς να έχει δημοσιοποιήσει κάτι γύρω από τις προθέσεις του.

Με γραφεία στην Αθήνα αλλά και την Νέα Υόρκη το Center for European Progress, όπως θέλουν οι πληροφορίες να ονομάζεται το Ίδρυμα κατά της Ακροδεξιάς, σκοπέυει στην συμμετοχή και κινητοποίηση του προοδευτικού κομματιού της ομογένειας και των Ελλήνων απόδημων που ζουν και εργάζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμετοχή ακαδημαϊκών, ανθρώπων των Τεχνών και των Γραμμάτων από όλη την Ευρώπη και από όλους τους πολιτικούς χώρους που βρίσκονται απέναντι στην Ακροδεξιά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι