Ξεκίνησαν τα τρακτέρ από τη Θεσσαλία – Πώς θα κινηθούν αύριο στην Αθήνα

Ξεκίνησαν τα τρακτέρ από τη Θεσσαλία - Πώς θα κινηθούν αύριο στην Αθήνα,

Αντίστροφη μέτρηση για την κάθοδο των τρακτέρ και των αγροτών στην Αθήνα καθώς το πρωί της Δευτέρας τουλάχιστον 20 τρακτέρ από την Καρδίτσα μαζί με τρακτέρ από το Μεγαλοχώρι Τρικάλων βρέθηκαν στον Ε65 και κατευθύνονται στη Λαμία και το Κάστρο.

Ακόμη περίπου 15 τρακτέρ από τον Πλατύκαμπο πρόκειται να φτάσουν στο Στεφανοβίκειο μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου, όπου θα προστεθούν στο κονβόι τα τρακτέρ του μπλόκου. Ακολούθως πρόκειται να ανέβουν στην Εθνική οδό και από εκεί θα κατευθυνθούν στον Αλμυρό. Από εκεί μαζί με τα 30 τρακτέρ του μπλόκου θα κινηθούν με προορισμό το Κάστρο.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία έχει καταλήξει στο σχέδιο σχετικά την άφιξη των τρακτέρ και των λεωφορείων που θα μεταφέρουν αγρότες στο κέντρο της Αθήνας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης θα γίνει μια προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και στις 18:30 θα ακολουθήσει η συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ελήφθη η απόφαση όλα τα τρακτέρ και τα οχήματα των αγροτών να φτάσουν μέχρι τη λεωφόρο Αθηνών. Από εκεί να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στην πλατεία Καραϊσκάκη με τελικό προορισμό την πλατεία Ομόνοιας.

Αναφορικά με το πως θα κινηθούν τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας η απόφαση που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ είναι είτε να κινηθούν μέσω της Πανεπιστημίου, είτε μέσω της Σταδίου. Και αυτό διότι ένας από τους δύο δρόμους θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτός για να μπορεί να διεξάγεται η κυκλοφορία.

Ακόμη κατά τη διάρκεια της ίδια σύσκεψης η απόφαση που ελήφθη είναι πως όσα τρακτέρ φτάσουν στην Αττική, τόσα θα εισέλθουν στο κέντρο της πόλης. Από την πλευρά του ο Σωκράτης Αλειφτήρας, εκπρόσωπος της αγροτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων που μίλησε στον ΑΝΤ1 είπε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις στο Σύνταγμα θα βρεθούν 200 τρακτέρ. Παράλληλα 5.000 άτομα έχουν εγγραφεί προκειμένου να μετακινηθούν με λεωφορεία.

Επιπρόσθετα στον σχεδιασμό που έχει κάνει η Αστυνομία υπάρχει και μία συνεννόηση με τους αγρότες οι οποίοι θα φτάσουν από τη βόρεια Ελλάδα στα διόδια Αφιδνών και στα διόδια Ελευσίνας από τη νότια Ελλάδα αντίστοιχα.

Σχετικά με τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες για τη συγκέντρωση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ η συγκέντρωση θα γίνει στο ΟΑΚΑ έτσι ώστε να φτάσουν στο κέντρο κινούμενοι με τον ΗΣΑΠ.

Προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα η μετακίνηση η τροχαία θα βρεθεί στους δρόμους ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις. Τέλος σύμφωνα με εκτιμήσεις τα τρακτέρ και οι αγρότες θα αναχωρήσουν από την Αθήνα την Τετάρτη, με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να αναλαμβάνουν τη φύλαξη των τρακτέρ που θα είναι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι