Ξεκινούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Ξεκινούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για να αποκλιμακωθεί η διένεξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, συμφώνησαν Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του Αρμένιου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν.

Το δελτίο Τύπου δημοσιοποιήθηκε έπειτα από συνομιλίες του κ. Πασινιάν με τον Αζέρο πρόεδρο, τον Ιλάμ Αλίεφ, στις Βρυξέλλες. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν επίσης να συστήσουν διμερή επιτροπή για την οροθεσία των συνόρων, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός και ο Αζέρος πρόεδρος «έδωσαν οδηγίες στους υπουργούς Εξωτερικών» των δύο κρατών «να αρχίσουν προετοιμασίες για να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες», σύμφωνα με την ανακοίνωση που διανεμήθηκε στον Τύπο στη Γερεβάν. Παρών στη συνάντηση των δύο ηγετών ήταν επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Σαρλ Μισέλ. Τόσο Η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ εξέφραζαν ανησυχία για τη νέα κλιμάκωση της έντασης στον θύλακα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι