Ξένη επέμβαση στις εκλογές στην Μολδαβία βλέπουν παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Ξένη επέμβαση στις εκλογές στην Μολδαβία βλέπουν παρατηρητές του ΟΑΣΕ

Το αποτέλεσμα έδειξε μία χώρα διχασμένη.

Παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανέφεραν στην προκαταρκτική έκθεσή τους που δημοσιοποιήθηκε πως υπήρξε “καλή διαχείριση” των προεδρικών εκλογών και του δημοψηφίσματος για την ΕΕ στη Μολδαβία, πως οι βασικές ελευθερίες έγιναν “γενικά σεβαστές” και οι συμμετέχοντες διεξήγαγαν “ελεύθερα την προεκλογική εκστρατεία τους”. Όμως επεσήμαναν ότι οι προεκλογικές εκστρατείες αμαυρώθηκαν από ξένη παρέμβαση και ενεργητικές προσπάθειες παραπληροφόρησης.

Η αποστολή του ΟΑΣΕ ανέφερε ότι αξιολογεί την ψηφοφορία “πολύ θετικά” αλλά σημειώνει λίγα διαδικαστικά προβλήματα και κατάχρηση διοικητικών πόρων στη διάρκεια των εκστρατειών για τις εκλογές και το δημοψήφισμα.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι οι εκστρατείες για τις προεδρικές εκλογές και το δημοψήφισμα που διεξήχθησαν ταυτόχρονα και η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, που ευνόησε την απερχόμενη πρόεδρο και την κυβέρνηση, “δεν παρείχαν πλήρως ίσες ευκαιρίες”.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx