Ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Αιγύπτου

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Στις 2:30 το μεσημέρι της 11ης Φεβρουαρίου, ο ψηφιακός μετρητής της Επίσημης Αιγυπτιακής Στατιστικής Υπηρεσίας έσπασε το «φράγμα» των 100 εκατομμυρίων, με την Χώρα του Νείλου να δικαιώνει ακόμη περισσότερο τον τίτλο της ως το πολυπληθέστερο αραβικό κράτος στον κόσμο.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό έγινε με προβληματισμό δεκτό από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα περιορισμού του υπερπληθυσμού. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ», ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εκτιμά ότι ο υπερπληθυσμός αποτελεί απειλή για τη χώρα και εμπόδιο στην ανάπτυξή της.

Να σημειωθεί ότι μόνον στο Κάιρο ο πληθυσμός αγγίζει και ίσως και να ξεπερνά τα είκοσι εκατομμύρια, με την αιγυπτιακή πρωτεύουσα να χαρακτηρίζεται από τις περισσότερο πυκνοκατοικημένες στον κόσμο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε χρόνο, ο πληθυσμός της Αιγύπτου αυξάνεται 2-3 εκατομμύρια κατοίκους.

Στον αιγυπτιακό πληθυσμό θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι εκτός των συνόρων της χώρας, μένουν περίπου 13 εκατομμύρια Αιγύπτιοι, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις που καταγράφει η «Αλ Αχράμ».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι