Χεζμπολάχ: Θα υπάρξουν αντίποινα για το χτύπημα στο προξενείο στη Δαμασκό

Χεζμπολάχ: Θα υπάρξουν αντίποινα για το χτύπημα στο προξενείο στη Δαμασκό

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ διαμήνυσε στο Ισραήλ πως «δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη τα κύρια όπλα μας, ούτε τις κύριες δυνάμεις μας στη μάχη» και απειλεί με αντίποινα για το βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, όπου σκοτώθηκαν 14 μαχητές και μια άμαχη με το γιο της.

Ο Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτική ομιλία του είπε: «Να είστε βέβαιοι ότι δεν θα μείνει αναπάντητο το πλήγμα.  Τα αντίποινα είναι αναπόφευκτα. Πού, πώς, πότε και σε ποια κλίμακα, αυτό εναπόκειται στην Τεχεράνη».

Μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, δηλαδή εδώ και έξι μήνες, η Χεζμπολάχ εξαπολύει καθημερινές επιθέσεις κατά του Ισραήλ από το νότιο Λίβανο, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις προχωρούν σε στρατιωτικά αντίποινα, εγείροντας φόβους για επέκταση του πολέμου.

«Η Χεζμπολάχ δεν φοβάται και είναι πλήρως προετοιμασμένη για οποιονδήποτε πόλεμο κατά του Ισραήλ», προειδοποίησε ο Νασράλα στην ομιλία του και τόνισε ότι η οργάνωσή του «δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη τα κύρια όπλα της και τις κύριες δυνάμεις της» στις καθημερινές ανταλλαγές πυρός με το Ισραήλ,  τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι