Ξήλωσε ο Κουρτς τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βιέννης τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση του 20χρονου τζιχαντιστή που από τους ειδικούς είχε κριθεί ακίνδυνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν σοβαρές παραλείψεις στην παρακολούθηση του δράστη. Ο 20χρονος είχε συλληφθεί στα 18 του επειδή πήγε στην Τουρκία για να καταταγεί στον ISIS και καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλακή. Λίγους μήνες μετά είχε αφεθεί ελεύθερος. Η Αστυνομία είχε παραδεχτεί ότι τον είχε στη λίστα των υπόπτων και ότι ο νεαρός πήγαινε συχνά σε ένα ύποπτο τζαμί, αλλά δεν τον θεωρούσε επικίνδυνο.

Ο Έριχ Τσβέτλερ, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής, «μου ζήτησε να τον απαλλάξω από τα καθήκοντά του επειδή δεν θέλει να αποτελέσει εμπόδιο στην έρευνα», είπε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας, Γκέρχαρντ Πιρστλ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version