Χωρίς πολιτικούς λόγω νόμου για ομόφυλα ζευγάρια η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Χωρίς πολιτικούς λόγω νόμου για ομόφυλα ζευγάρια η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Σπάζοντας παράδοση δεκαετιών, ο φετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας δεν πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, αλλά στη Μονή Πετράκη, όπου δεν υπάρχει σχετικό πρωτόκολλο ούτε επαρκής χώρος για τους πολιτικούς. Αυτό ήταν απόφαση της Ιεράς Συνόδου που επέλεξε αυτό τον τρόπον τινά  “διπλωματικό ελιγμό” λόγω της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, χωρίς πάντως να το αναφέρει ρητά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έφτασε νωρίς το πρωί στην Μονή Πετράκη για την Συνοδική Θεία Λειτουργία, στο Καθολικό της Μονής. Στις 10:30 ολοκληρώθηκε η λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών.

Παραδοσιακά ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας πραγματοποιείται με λαμπρότητα, με επίσημη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία Προέδρου της Δημοκρατίας και εκπροσώπων της κυβέρνησης και των κομμάτων, ενώ ακολουθεί εθιμοτυπικό γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν της Εκκλησίας. Αύριο σύμφωνα με πληροφορίες ο εκκλησιασμός για την 25η Μαρτίου θα γίνει κανονικά σε πανηγυρικό τόνο με παρουσία πολιτικών στην Μητρόπολη.

Αλλά και στο Φανάρι εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας (για την αναστήλωση των εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα και για το τέλος της Εικονομαχίας). Εκεί εορτάσθηκε χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι