Χωρίς ψηφιακά μέσα η είσοδος στα γήπεδα προς το παρόν -Από Απρίλη μόνο με gov. wallet στο κινητό

Χωρίς ψηφιακά μέσα η είσοδος στα γήπεδα προς το παρόν -Από Απρίλη μόνο με gov. wallet στο κινητό

Στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα χωρίς, ωστόσο, κάμερες και έλεγχο ταυτοπροσωπίας, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση καθώς, οι μεν κάμερες θα τοποθετηθούν τον Μάρτιο, το δε ηλεκτρονικό εισιτήριο καθιερώνεται από 9 Απριλίου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο θα εισέρχονται οι φίλαθλοι στα γήπεδα, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Από τις 9 Απριλίου για να μπει ο φίλαθλος στο γήπεδο, θα πρέπει να έχει ηλεκτρονικό εισιτήριο που θα φέρει στο κινητό του μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet.

«Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου τα γήπεδα ανοίγουν σ’ ένα νέο περιβάλλον, αφού τα γήπεδα δεν ανοίγουν όπως έκλεισαν», ανέφεραν και οι τρεις χαρακτηριστικά. Όπως είπαν, στις 6 Μαρτίου ξεκινά η διαδικασία για την τοποθέτηση καμερών και όποιο γήπεδο δεν ακολουθήσει αυτή την οδηγία, δε θα ανοίξει σε φιλάθλους. Τέλος, η μεγάλη θεσμική αλλαγή για την ταυτοπροσωπία, θα ξεκινήσει στις 9 Απριλίου. Από τότε, οι φίλαθλοι θα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο μόνο με εισιτήριο που θα έχει «κλειδώσει» στο κινητό τηλέφωνό τους, μέσω του gov.wallet.

Ερωτήσεις και απαντήσεις από το υπουργείο

Τι σημαίνει η ταυτοποίηση εισιτηρίου: Είναι η αντιστοίχιση ενός μοναδικού κωδικού εισιτηρίου με ένα φυσικό πρόσωπο. Για τη διασφάλιση της εγκυρότητας της διαδικασίας ταυτοποίησης, αυτή θα γίνεται μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, έτσι ώστε να αντλούνται αυτόματα τα πραγματικά στοιχεία του φυσικού προσώπου.

Πώς γίνεται η ταυτοποίηση εισιτηρίων;

Η ταυτοποίηση των στοιχείων της κράτησης του εισιτηρίου γίνεται μέσω του Gov.gr Wallet, κατόπιν αυθεντικοποίησης του χρήστη με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης  (κωδικοί taxisnet). Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας  έκδοσης του εισιτηρίου είναι να έχει καταχωρίσει ο ενδιαφερόμενος τα στοιχεία του στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ –  emep.gov.gr).

Πως αγοράζω εισιτήριο;

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήριο με τον τρόπο που ίσχυε έως σήμερα. Η αγορά γίνεται από τον πάροχο της υπηρεσίας διάθεσης εισιτηρίων, με τον οποίο έχει συμβληθεί το αθλητικό σωματείο, το Τμήμα Αμειβομένων Αθλητών ή η Ανώνυμη Αθλητική Εταιρεία. Το εισιτήριο που αγοράζει ο χρήστης έχει ένα QR Code, το οποίο δεν είναι αυτό με το  οποίο εισέρχεται στο γήπεδο. Με την είσοδο του χρήστη  στο Gov.gr Wallet και την αυθεντικοποίησή του με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων TaxisNet, το εισιτήριο ταυτοποιείται και εμφανίζεται το QR Code ή Barcode, με το οποίο θα εισέλθει στο γήπεδο.

Πως προσθέτω το εισιτήριο στο Gov.gr Wallet μου;

Αφού κάνετε αγορά εισιτηρίου μέσω παρόχου διάθεσης εισιτηρίων, ανοίγετε την εφαρμογή Gov.gr wallet, επιλέγετε εισαγωγή νέου εισιτηρίου και εισάγετε το μοναδικό κωδικό εισιτηρίου που σας έχει σταλεί από τον πάροχο. Κατόπιν, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε με τα αποθηκευμένα βιομετρικά στοιχεία ή το pin που έχετε στην εφαρμογή του Gov.gr Wallet, και έτσι ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση του εισιτηρίου και η αποθήκευση αυτού στο Gov.gr Wallet app.

To ανήλικο παιδί μου μπορεί να μπει στο γήπεδο;

Ναι, μπορεί. Κάνετε κανονικά αγορά εισιτηρίου από τον πάροχο διάθεσης εισιτηρίων και μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet ο έχων την επιμέλεια του ανηλίκου ταυτοποιεί το εισιτήριο και το αποθηκεύει στην εφαρμογή. Σε περίπτωση που ο ανήλικος συνοδεύεται από άλλον ενήλικο, κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης του εισιτηρίου, ο έχων την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ του ενήλικου που θα συνοδεύσει τον ανήλικο, υπό την προϋπόθεση ότι ο ενήλικος συνοδός έχει ήδη προβεί σε ταυτοποίηση του δικού του εισιτηρίου.

Δεν έχω κινητό που να υποστηρίζει NFC

Η είσοδος στις αθλητικές εγκαταστάσεις δεν προϋποθέτει σε αυτή τη φάση τη χρήση κινητού με τεχνολογία NFC καθώς το εισιτήριο θα αποθηκεύεται σε μορφή γραμμωτού κώδικα (QR code / barcode). Αυτό είναι κάτι που θα υλοποιηθεί σε επόμενο χρόνο. Απαραίτητη είναι η χρήση συσκευής που υποστηρίζει nfc για την ταυτοποίηση εισιτηρίων σε αλλοδαπούς και μόνιμους κατοίκους εξωτερικού κατά τη χρήση σκαναρίσματος του διαβατηρίου.

Συνοδεύω ανήλικο άτομο κάτω των 15 ετών

Ο έχων την επιμέλεια δηλώνει τον ΑΦΜ σας, υπό την προϋπόθεση ότι ο έχετε ήδη προβεί σε ταυτοποίηση του δικού σας του εισιτηρίου. Με την αποστολή σχετικής ειδοποίησης και αφού αποδεχτείτε τη δήλωση περί συνοδείας μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet , μπορείτε να αποθηκεύσετε το ταυτοποιημένο εισιτήριο για τον ανήλικο στην εφαρμογή.

Μπορεί έφηβος να εισέλθει μόνος του στο γήπεδο;

Ναι, μπορεί, εφόσον το ανήλικο τέκνο σας έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του υπό την προϋπόθεση ότι έχει προσωπικούς κωδικούς- διαπιστευτήρια taxisnet, και το κινητό του τηλέφωνο είναι εγγεγραμμένο στο ΕΜΕπ – emep.gov.gr.

Δεν έχω εγκατεστημένο το  Gov.gr wallet στο κινητό μου

Για την είσοδο στο γήπεδο είναι υποχρεωτική η ταυτοποίηση του εισιτηρίου μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet. Για την απόκτησή της συμβουλευτείτε τις οδηγίες που περιγράφονται αναλυτικά στο https://wallet.gov.gr/

Τι θα γίνει με τα εισιτήρια διαρκείας;

Τα εισιτήρια διαρκείας, με άμεση ισχύ, θα εισέλθουν στην εφαρμογή Gov.gr wallet όπου θα ταυτοποιούνται μια φορά και θα ισχύουν στους προβλεπόμενους από την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία αγώνες.

Τι είναι το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας;

Το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ. – emep.gov.gr) είναι το πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης της κεντρικής βάσης μοναδικής καταχώρισης των στοιχείων επικοινωνίας όλων των φυσικών προσώπων, στα οποία έχει αποδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Ποια στοιχεία θα καταχωρίσω στο Ε.Μ.Επ;

Στο Ε.Μ.Επ., μπορείτε να καταχωρίσετε τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας που σας αφορούν:

α) Αριθμό κινητού τηλεφώνου

β) Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)

γ) Αριθμό σταθερού τηλεφώνου

δ) Πλήρη ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής

ε) Πλήρη διεύθυνση επικοινωνίας (αν διαφέρει από τη διεύθυνση διαμονής).

Ποιος μπορεί να καταχωρίσει τα στοιχεία αυτά;

Στο Ε.Μ.Επ. μπορεί να καταχωρίσει τα στοιχεία επικοινωνίας του κάθε φυσικό πρόσωπο, στο οποίο έχει αποδοθεί Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι