Υεμένη: Νέες επιτυχίες των Χούτι στα σύνορα με Σ. Αραβία (βίντεο)

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Οι Χούτι ανακοίνωσαν στις 3 Απριλίου ότι είχαν καταλάβει νέες περιοχές στην έρημο al-Ajashir στα σύνορα με την επαρχία Νατζράν της Σαουδικής Αραβίας.

Η πτέρυγα των μέσων μαζικής ενημέρωσης τοης οργάνωσης της Υεμένης δημοσίευσε ένα βίντεο που έδειξε ότι μαχητές Χούτι επιέθηκαν και κατέστρεψαν στο Αλ Σακιρί, μια βασική οχυρωμένη θέση των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία στην έρημο Αλ Ατζασίρ.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Χούτι αντιμετώπισαν ελάχιστη αντίσταση από τους μαχητές που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη θέση τους στο Αλ Σακιρί, αφήνοντας πίσω τους τα προσωπικά τους όπλα.

https://youtu.be/P-MK5383juc

Η οργάνωση της Υεμένης ξεκίνησε μια περιορισμένη επιχείρηση εδάφους στην έρημο Αλ Ατζασίρ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλισθεί μεγάλα τμήματα της ερήμου, τα οποία βρίσκονται ανατολικά από τησυνοριοακό πέρασμα στην Αλμπουκά.

Οι Χούτι προφανώς εντείνουν τις επιθέσεις τους στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, για άλλη μια φορά. Οι μαχητές της ομάδας της Υεμένης πιθανότατα προσπαθούν να “αφαιμάξουν” τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία που αμύνονται στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Στο βίντεο διακρίνονται μαχητές Χούτι να βάλουν λελογισμένα εναντίον των αντιπάλων και να χρησιμοποιούν όπλα κινητού ουραίου (Lee Enfield, Kar 98)

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι