Υεμένη: Τρίτη επιδημία χολέρας προ των πυλών…

Υεμένη: Τρίτη επιδημία χολέρας προ των πυλών…

Μεγεθύνεται ο κίνδυνος να πλήξει την Υεμένη νέα επιδημία χολέρας, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς, κάνοντας λόγο για αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που μολύνθηκαν από την ασθένεια μέσα στις τελευταίες εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Οργανισμού υπογράμμισε ότι οι βροχές που εκδηλώνονται το τρέχον διάστημα «επιτείνουν τον κίνδυνο» να ξεσπάσει αυτό το τρίτο κύμα.

«Στην πορεία των δύο τελευταίων μηνών, ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων χολέρας έχει αυξηθεί. Από τον Απρίλιο του 2017, έχουν αναφερθεί πάνω από 1,1 εκατομμύριο ύποπτα κρούσματα χολέρας και 2.310 θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια στη χώρα», είπε.

«Από τις αρχές της χρονιάς ως τα μέσα του Αυγούστου, αναφέρθηκαν σχεδόν 120.000 κρούσματα. Παρότι αυτός ο αριθμός είναι κατώτερος από εκείνον της αντίστοιχης περιόδου του 2017, η αύξηση των κρουσμάτων αυτές τις τελευταίες εβδομάδες αφήνει να εννοηθεί ότι επαπειλείται ένα τρίτο κύμα της επιδημίας», ανέφερε.

Στις αρχές του Αυγούστου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε ήδη προειδοποιήσει για την πιθανότητα να εκδηλωθεί ένα «μείζον κύμα» κρουσμάτων χολέρας στην εμπόλεμη χώρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι