Υπέκυψε στον κορονοϊό και ο καρδιολόγος της Βουλής, 52 ετών

Η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ποιοι εξαιρούνται

Κατέληξε στην ΜΕΘ του νοσοκομείου “Σωτηρία” και ο γιατρός της Βουλής, Γιάννης Μητρόπουλος, ο οποίος υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα. Συλλυπητήρια εκφράζουν πολιτικοί όλων των κομμάτων.

doc00

Η σύζυγός του που επίσης νοσηλευόταν, πήρε εξιτήριο. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε για την απώλεια του ιατρού της Βουλής: «Με θλίψη αποχαιρετούμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, διακεκριμένο επιστήμονα και μοναδικό οικογενειάρχη. Τον δικό μας Γιάννη. Ο Γιάννης Μητρόπουλος έστεκε επί χρόνια δίπλα σε όλους μας και είχε πάντα τη διάθεση να βοηθήσει και να προσφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Τον διέκριναν η ευγένεια, η ταπεινότητα και το χιούμορ του. Ακούραστος και συνεπής αφιέρωσε τη ζωή του προσφέροντας και βοηθώντας όλους όσοι τον χρειάζονταν. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα παιδιά του. Τον αποχαιρετούμε και θα τον θυμόμαστε πάντα. Καλό ταξίδι Γιάννη».

Ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης δήλωσε «Ο αγαπημένος μας Γιάννης, γιατρός για χρόνια μέσα στη Βουλή, δεν είναι πια μαζί μας. Φύλακας άγγελος για όλο το προσωπικό, τους χιλιάδες επισκέπτες αλλά και βέβαια τους βουλευτές έδωσε, παρότι έφυγε πολύ νέος, πάρα πολλά για την επιστήμη του, για το λειτούργημά του και για την υγεία όλων μας».

Για την απώλεια του καρδιολόγου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, έγραψε τα εξής: «Η απώλεια του γιατρού Δημήτρη Μητρόπουλου μας συγκλόνισε. Έφυγε πολύ νωρίς ένας ακούραστος φροντιστής της υγείας όλων μας στη Βουλή, εργαζομένων και βουλευτών. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Οι υπάλληλοι της Βουλής αναφέρουν «ανείπωτη θλίψη κι αβάσταχτη οδύνη σκόρπισε σε όλη τη Βουλή χθες η είδηση (που εξορκίζαμε εδώ και μέρες να μην ακούσουμε): έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος συνάδελφος και φίλος Γιάννης Μητρόπουλος. Η άγρια πανδημία διάλεξε να μας αποστερήσει ένα από τα πιο ικανά και αξιόπιστα στελέχη των υπαλλήλων της Βουλής, τον καρδιολόγο Ιωάννη Μητρόπουλο, σε ηλικία μόλις 52 χρόνων. Ο Γιάννης έδωσε μάχη με τον κορωνοϊό, νοσηλευόμενος για αρκετές μέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Όλοι μας αγωνιούσαμε για την κατάστασή του. Η βελτίωσή του τις προηγούμενες μέρες μάς είχε κάπως καθησυχάσει, αλλά ο σκληρός ιός επανήλθε δριμύτερος. Θα μας λείψει η καλοσύνη του, το χαμόγελό του, η διάθεσή του για προσφορά σε όλους μας. Στη σύζυγό του και στα παιδιά του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια, αλλά και την υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το Γιάννη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι