Υπέκυψε στον κορονοϊό ο 83χρονος εκδότης Σερβάν-Σρεμπέρ

Νέα μεταπτυχιακά από τη Σχολή Ευελπίδων και το Πολυτεχνείο Κρήτης

Ο δημοσιογράφος και εκδότης Ζαν-Λουί Σερβάν-Σρεμπέρ, ιδρυτής του οικονομικού περιοδικού “L’ Expansion”, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 83 ετών. Η οικογένειά του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Σερβάν-Σρεμπέρ είχε προσβληθεί από την Covid-19.

Ο πατέρας του ήταν συνεκδότης της εφημερίδας “Les Echos”  και ο αδελφός του Ζαν-Ζακ ίδρυσε το περιοδικό “L’ Express”. Ο ίδιος ίδρυσε, μεταξύ άλλων,  το “Psychologies”.

Le Livre sur les Quais 2019 (48692115118).jpg

Γεννήθηκε το 1937 και, μετά την αποφοίτησή του από το Sciences-Po όπου σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, το 1960, ξεκίνησε να εργάζεται, αρχικά στην οικονομική εφημερίδα “Les Échos”, συνιδρυτής της οποίας ήταν ο πατέρας του και στη συνέχεια στο “L’ Express” του αδελφού του.

Το 1967 αποφάσισε να ανοίξει τα δικά του φτερά, ιδρύοντας το “L’ Expansion”, που μετατράπηκε κατόπιν σε έναν ισχυρό όμιλο στον χώρο του οικονομικού Τύπου με εκδόσεις όπως το “L’ Entreprise”, “La Vie financière” και “La Lettre de l’ Expansion”. Eπίσης ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό κλασσικής μουσικής “Radio Classique” το 1982 και μια μαροκινή εφημερίδα. Έγραψε επίσης βιβλία – 17 δοκίμια. Ανάμεσά τους πέρσι το “Μιας κάποιας ηλικίας” για τα γηρατειά (“Un certain âge”) και φέτος το “Avec le temps”, όπου μεταξύ άλλων γράφει «Εγώ σκοτώνω τον χρόνο αλλά και ο χρόνος σκοτώνει εμένα. Άνεση μεταξύ δολοφόνων».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx