Υπέρ-λοκντάουν για το Μενίδι

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς το γεγονός ότι ενώ στις Αχαρνές/Μενίδι ισχύουν εδώ και 15 μέρες πρόσθετα του συνήθους μέτρα, τα ενεργά κρουσματα αντί να μειώνονται αυξάνονται (από 171 έφθασαν τα 188).

Αυτό αποδίδεται από κάποιους στην μη τήρηση των μέτρων, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να επαναλαμβάνεται σε μικρή κλίμακα αυτό που έγινε και στη Θεσσαλονίκη και αλλού: όταν ελήφθησαν τα μέτρα ο ιός είχε ήδη διασπαρεί και πλέον συνέχισε να μεταδίδεται μεταξύ μελών της οικογένειας και οικείων. Οι Αχαρνές ανήκουν στην Ανατολική Αττική και είναι από τους μεγαλύτερους δήμους, με περίπου 100.000 πληθυσμό.

«Η περαιτέρω αύξηση του ιικού φορτίου στις Αχαρνές και την επόμενη εβδομάδα, παρά τα μέχρι σήμερα μέτρα, μαθηματικά θα μας οδηγήσει στην αξιολόγηση νέων και δυστυχώς πιο αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Για άλλη μια φορά κάνουμε έκκληση στους κατοίκους των Αχαρνών για πιστή εφαρμογή των μέτρων και συστράτευση στην κοινή προσπάθεια όλων μας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι