ΥΠΕΞ για κορονοϊό: Τι πρέπει να κάνουν οι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό

ΥΠΕΞ για κορονοϊό: Τι πρέπει να κάνουν οι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό

Διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό εξέδωσε σήμερα Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών.

Τι πρέπει να κάνουν οι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό διευκρινίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο αναφέρει πως λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κορονοϊού, θα πρέπει να ακολουθήσουν τις εξής οδηγίες:

  • Αποφεύγετε να ταξιδεύετε σε χώρες όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, αφού τα κράτη αυτά λαμβάνουν συνεχώς νέα μέτρα που περιλαμβάνουν απαγόρευση εισόδου και εξόδου αλλοδαπών πολιτών.
  • Αν βρίσκεστε ήδη στο εξωτερικό: Ενημερωθείτε σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται στις τρίτες χώρες για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού, μέσω και των σχετικών ενημερώσεων των Ελληνικών Αρχών στο εξωτερικό από τις οικείες ιστοσελίδες.
  • Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης των Ελληνικών Αρχών, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.
  • Να είστε σε επικοινωνία με τις κατά τόπους ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές, προκειμένου οι τελευταίες να μπορέσουν να παράσχουν κάθε δυνατή αρωγή σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε.
Σχετικά με τα παραπάνω το υπουργείο υπενθυμίζει τα εξής:

Με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, υπάρχει περιορισμός στις μετακινήσεις από και προς την Αλβανία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία και Ισπανία (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου)

Η Eλληνική Kυβέρνηση ανακοίνωσε ότι, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, τα άτομα που εισέρχονται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας ή χώρας προέλευσης, τίθενται υποχρεωτικά σε αυτοπεριορισμό, για διάστημα 14 ημερών από την ημέρα εισόδου τους στην χώρα. Προβλέπεται μάλιστα διοικητικό πρόστιμο για όσους παραβιάζουν την υποχρέωση αυτή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι