ΥΠΕΞ για Λιβύη: Θετικά βήματα, αλλά να αποχωρήσουν οι ξένες δυνάμεις

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

«Η Ελλάδα χαιρετίζει την ψήφο του Λιβυκού Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου (LPDF) υπέρ του μηχανισμού επιλογής μιας νέας προσωρινής Εκτελεστικής Αρχής, η οποία θεωρείται σημαντικό βήμα προς την εθνική ενότητα και τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον Δεκέμβριο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, εκφράζει την υποστήριξή του «στην πλήρη εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός που υπεγράφη στις 23 Οκτωβρίου 2020 και ζητεί την απομάκρυνση όλων των ξένων μαχητών και μισθοφόρων το συντομότερο δυνατό. Προς τούτο και μετά τις αξιέπαινες προσπάθειες της απερχόμενης ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ στη Λιβύη Στέφανι Γουίλιαμς, ο ρόλος του νεοδιορισμένου ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Γιαν Κούμπις θα είναι καθοριστικός», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι