ΥΠΕΞ, Αρχιεπίσκοπος και Σαρλ Μισέλ για επίθεση στον Έλληνα ιερέα στη Λυών

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Την επίθεση εναντίον Ορθόδοξου Ιερέα Ελληνικής καταγωγής στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών της Γαλλίας, καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες γαλλικές αρχές.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

«Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών. Και ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Την ανωτέρω δήλωση έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος αναμένεται να επικοινωνήσει εντός της ημέρας με τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ προκειμένου να του εκφράσει την οδύνη του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Ορθόδοξου ιερέα στην πόλη Λυών της Νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Ο Σαρλ Μισέλ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του Έλληνα ιερέα στη Λυών.

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λυών» ανέφερε σε tweet του ο Σαρλ Μισέλ,  συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι